100 Kortársad Képzőművészete – XL. Nyári Tárlat

100 kortársad képzőművészete címmel nyílik a jubilleumi XL. Nyári Tárlat – több mint száz alkotó munkáját láthatják a Reök-palotába látogatók. Nagy öröm, hogy egyre növekvő érdeklődés övezi a rendezvényt a hazai
kortárs képzőművészeti szcénában: rekordszámú jelentkezés érkezett az idei seregszemlére. A szecessziós palota mindkét szintjét meghódították a kortársak. Május 24-től július 14-ig szó szerint körbejárhatjuk azokat a változatos tematikákat, melyek a hazai alkotókat foglalkoztatják.

A kétévente rendezett Nyári Tárlat legfőbb célja, hogy hitelesen bemutassa a kortárs magyar törekvéseket elsősorban a táblaképfestészeti, valamint a grafikai és plasztikai áramlatokban. Ezért a kiállításra a szabadbeadásos rendszerben érkezhettek a jelentkezések, köztük merész fiatalok, elismert művészek munkái, vidékről és a fővárosból egyaránt. A legjobbnak ítélt alkotások együtt szerepelnek a meghívott Kossuth- és Munkácsy-díjas művészek munkáival. A Nyári Tárlat pedig épp ettől a változatosságtól lesz teljes élmény: meghívó a kortárs képzőművészet százfogásos díszebédjére, ahol egy látogató sem marad éhen.

Időpont: 2019. május 24. – július 14.

Helyszín:
REÖK Szeged
Szeged, Magyar Ede tér 2.

Információk:
Facebook: https://www.facebook.com/reokszeged/
Honlap: http://reok.hu/hu/

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail