IMG_6629

Loading Events

« All Events

A négy évszak – Feminizma

May 4. – 19:00 - 22:00

Az évszakok múlása tavasztól télig afféle szimbolikus párhuzamba állítható az emberi életút fejlődésével, – nem először inspirálja alkotókat ez a párhuzam, – jelen esetben azonban az erős női fókusz teszi különlegessé ezt az utazást, melyhez Nagy Kriszta Tereskova „Feminizma” című írása segített irányt mutatni.
A még gyermek leány félénken közelít a másik nemhez: számára titokzatos világ az. Nem is nyer oda beeresztést igazából később sem, hiába kapcsolódik bárkihez is. Egyre inkább azt kell megtapasztalnia, hogy a férfiak világa egy kemény, zárt kör, ahonnan a nők eleve ki vannak zárva. Ez az erős akaratú nő azzal szembesül, hogy hiába próbálja ő is keményen, „férfihoz méltón”, férfias eszközökkel megállni a helyét, nem érdemel figyelmet, csak a teste, a női mivolta „bevetésével”. Megpróbál tehát ezzel a fegyverrel élni és áttörni az „üvegplafonon”, amely szinte láthatatlanul, de mégis ott feszül a két nem között, gátolja őt az előrejutásban, és nem engedi a följebbjutásban. A hatalom megszerzésekor azonban hiába a siker, hiába a véres győzelem, a végén egyedül marad önmagával, a még benne élő gyermeklánnyal. Végül legszebb táncát a Halállal táncolja el.
Lili, a Lány: Szigyártó Szandra
a kis Lili: Pataki Noémi
Halál: Borovics Tamás
Fiú: Kiss Róbert
Továbbá / And
Takács Zsófia, Hegedűs Tamás, Czár Gergely, Bocsi Petra, Vincze Lotár, Nier Janka, Kovács Enikő, Aradi Zsolt, Bacsó Gabriella, Wéninger Dalma

Zene / Music: Antonio Vivaldi
Írta / Written by Nagy Kriszta Tereskova
Fény / Lighting: Stadler Ferenc
Díszlet / Sets: Cziegler Balázs
Díszlet kivitelező / Sety made by Scabello Bt.
Jelmez / Costumes: Bianca Imelda Jeremias
Balett-igazgató / Company Director: Pataki András
Koreográfus / Choreographed by Juronics Tamás

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Details

Date:
May 4.
Time:
19:00 - 22:00

Venue

Nagyszínház
Vaszy Viktor tér 1.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Map