IMG_6629

Loading Events

« All Events

Bábfesztivál

May 20. – 10:00 - May 24. – 19:00

Műsor:

május 20. hétfő
A fesztivál első napján a THEATRO IPA projekt keretében támogatott gyermek-bábcsoportok mutatkoznak be.
de. 10 óra „Állatok farsangja” (Mókás bocsok, Szeged) (Nagyterem.)
du. ½ 3 óra „Betűvel, betűvel” (Szabadkai gyermekcsoport) szerb nyelvű előadás. (Nagyterem.)

május 21. kedd
de. 10 óra „A hóember, aki találkozni akart a Nappal” (Kövér Béla Bábszínház) a hóember hosszú útra indul, mert találkozni szeretne a Nappal, hogy megkérje, ne engedje őt elolvadni. (Nagyterem.)
du. ½ 3 óra „Mit eszik a micsoda” (Bóbita Bábszínház, Pécs) Bekukkanthatunk a kamrába, a szekrénybe, a fürdőszobába, és mindenhol csodába botlunk. (Nagyterem.)
du. 5 óra „Kukucs” (Kövér Béla Bábszínház) bekukucskálunk számtalan érdekes helyre, hogy felfedezhessük a körülöttünk lévő világot! (Kamaraterem.)

május 22. szerda
de. 10 óra „Vackor” (DirAct Art és a Miskolci Csodamalom Bábszínház) Ki ne ismerné Vackort, az örökösen csatangolni vágyó, piszén pisze kölyökmackót? (Nagyterem.)
du. ½ 3 óra „Tiritarka haragtár” (Gyermekszínház, Szabadka) hogyan tudják akceptálni a gyerekek és a szülők a dackorszak kirohanásait. (Kamaraterem.)
du. 5 óra „Csacsifogat” (Békéscsabai Napsugárbábszínház) egy fogatra való Móricz Zsigmond, Zelk Zoltán, Kányádi Sándor, Weöres Sándor verseiből. (Nagyterem.)

május 23. csütörtök
de. 10 óra „A két kicsi pingvin” (Kövér Béla Bábszínház) két kis pingvin kalandos utazása a Föld körül. (Nagyterem.)
du. ½ 3 óra „Abszurd, bravúr, celeb bábszínházi koncert” (Lovászi Edina és zenekara, Budapest) gyermekkoncert bábokkal. (Nagyterem.)
du. 5 óra „Kukucs” (Kövér Béla Bábszínház) bekukucskálunk számtalan érdekes helyre, hogy felfedezhessük a körülöttünk lévő világot! (Kamaraterem.)

május 24. péntek
de. 10 óra „Mesemondók” (Kövér Béla Bábszínház) Benedek Elek három mesjét mesélik el mesemondók. (Nagyterem.)
du. 2 óra „Vitéz szabólegény” (Merlin Bábszínház, Temesvár) a klasszikus mese feldolgozása. (Nagyterem.)
du. 5 óra „Max és Móric” (Ciróka Bábszínház, Kecskemét) Max és Móric két csibész, akik a jól nevelt és szófogadó gyerekek ellenpéldái: szabadok és szertelenek. (Nagyterem.)

Idén Kecskemétről, Pécsről, Békéscsabáról és Budapestről láthatnak kedves nézőink előadásokat. Továbbá a temesvári és szabadkai partnerszínházak is fellépnek nálunk. Természetesen a Kövér Béla Bábszínház több előadását is megtekinthetik majd az érdeklődők.
A tízéves jubileum bizonyítja, hogy már hagyományként tekinthetünk erre az eseménysorra és idén ismét invitáljuk a szegedieket, fiatalokat, időseket, szülőket, és pedagógusokat, akik érzik és megértik a gyermekszínházi előadások, a kulturált szórakozás ilyen formájának fontosságát.
Nem titkolt célunk az sem, hogy a Kövér Béla Bábszínház új évadára minél több új nézőt becsábítsunk!
Kívánjuk a fesztivál miden látogatójának, kicsinek és nagynak egyaránt, hogy találja meg a számára érdekes és hasznos programot! Érezze jól magát nálunk!
A fesztivál első napi előadásai ingyenesen, a további előadások kedvezményesen 500 Ft-ért látogathatók!
Találkozzunk a fesztiválon!

Információk:
Honlap: http://gyermekfeszt.hu/

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Details

Start:
May 20. – 10:00
End:
May 24. – 19:00

Venue

Kövér Béla Bábszínház
Tisza L. körút 50.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Map
Phone:
+36-62/420-912
Website:
http://www.koverbela.hu