IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

dr. Majó-Petri Zoltán:Tanulás határok nélkül: hol és hogyan tanulnak az ezredforduló után született diákok?

április 2. – 18:00 - 20:00

Most újabb nagyszerű előadással folytatódik a 21. század megértését célzó sorozatunk – vendégünk dr. Majó Petri Zoltán egyetemi docens, az SZTE GTK Távoktatási Bizottság elnöke.

Milyen online kurzusokra járt tavaly 101 millió diák? A tükrözött tanterem tényleg tükrökkel van teli? Miért fontos a digitális írástudás? Lehet-e használni a google-t az érettségin, ahogy régen a logarlécet, vagy ma a számológépet?
Hány tanulója van ma a legnagyobb iskoláknak, és mit csinálnak a tanárok egy virtuális osztályteremben? Kinek jó, ha egy kurzusra több mint 10 ezer diák iratkozik be egyszerre? Az oktatás digitalizációja nagy utat tett meg a padsoroktól a webes egyetemi kurzusokig, a videó-konferenciáktól a virtuális egyetemekig. Az előadás alatt megismerkedhetünk azokkal a kutatókkal és ötleteikkel, akik szerint az ezredforduló után nem az iskolapad és a tanterem az iskola alapvető felszerelése. Betekintünk több földrész digitális oktatási programjába: az amerikai Coursera mellett az afrikai „tabletet minden gyereknek” kezdeményezés sikere és kritikája mellett az indiai oktatási kísérletek köpenyéből előbújó „felhőnagyi”-val is barátkozhatunk, és természetesen beszélünk olyan magyar kezdeményezésekről is, mint a verstanulás és az internet kapcsolata.

Dr. Majó-Petri Zoltán közgazdász, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense. 2016-tól a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója.
A tudományos és oktatási munkája mellett 2004-től 2010-ig az SZTE fejlesztési Igazgatója , majd a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (JA/TIK) fejlesztési igazgatója, 2011-től 2014-ig az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója volt.

Tudományos szakterülete az információs társadalom gazdaságának és a humán erőforrás-menedzsment kapcsolatrendszerének kutatása. Az SZTE Információs Társadalom Gazdasága kutatócsoport alapító tagja. Az SZTE GTK Távoktatási Bizottságának elnöke. Szakmai tapasztalatok: Menedzsment rendszerek tervezése, kialakítása (ERP, VIR) HR rendszerek fejlesztése, virtualizálása (e-HRM)

Digitális oktatási programok vezetése (e-Learning; MOOC)

E-business és tudásmenedzsment megoldások elemzése és értékelése.

Az előadást jó szívvel ajánljuk középiskolás diákoknak, egyetemi hallgatóknak, ezen fiatalok szüleinek/nagyszüleinek és pedagógusainak/oktatóinak, és persze mindenkinek, aki nyitott a 21. századi tanulási trendekép megértésére.

Jegyár:

kedvezményes: 1200 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány), teljes árú: 1600 Ft

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online

Információk:
Telefonszám: 423641
E-mail: jegyinfo@ihrk.hu
Honlap: http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/1595

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
április 2.
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

IH Rendezvényközpont
Felső Tisza-part 2.
Szeged, 6721 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 638
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/