11. IDBF KLUB LEGÉNYSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VILÁGBAJNOKSÁG

Sárkányok hete – Te is légy a részese!

A valaha látott legnagyobb sárkányhajó versenynek ad otthont Magyarország a napfény városában, Szegeden. A 2018. évi 11. Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság hivatalosan is az év legnagyobb sporteseménye, melyen 29 ország közel 6000 versenyzője kavarja fel a Tisza vizét. Sokak emlékezetében még élénken él az 5 évvel ezelőtt megrendezett nemzetek közötti sárkányhajó világbajnokság, melyet sárkányhajós berkekben azóta is minden idők legnagyobb világbajnokságaként emlegetnek. A lapátok zendülése és a dobszó harsogása 2018. július 17 – 22 között újra megtölti élettel és izgalommal a Maty-éri Olimpiai Központot, majd a hosszú távú versenyszámok erőpróbáján, Szeged belvárosában az élő Tisza vizét. A látványos futamok mellett izgalmas programok és érdekességek várják az érdeklődőket. Nem kis feladattal kell tehát megküzdeni annak, aki a szeretne felkerülni a sárkányhajós elit krémjét tömörítő dobogóra. A hazai klubok közül olyan csapatoknak szurkolhatunk, mint a szegedi University of Szeged, a győri Rába Dragon, vagy az óbudai Sárkányanyák. Az egész héten át tartó ingyenes sporteseményen fedezd fel a közösségi sport élményét, tölts egy kellemes napot a családdal, barátokkal a szabadban, miközben a hamisítatlan versenyhangulattal Te is lendületet kapsz a napi feladatokhoz.

A rendezvény egy fergeteges megnyitóünnepséggel kezdődik július 16-án, ahol 18:00 –tól a klub zászlók színkavalkádjában pompázik majd Szeged egyik legszebb pontja a Klauzál tér. Innen egy látványos felvonulás keretében a résztvevő klubcsapatok levonulnak a rakpartra, hogy együtt csodáljuk Besenyei Péter műrepülő pilóta 19:00 – kor kezdődő, Belvárosi híd alatti fergeteges légibemutatóját, mely megnyitja a Sárkányok hete programot.

Az egész héten ingyenesen látogatható versenyeknek először a Szegedi Olimpiai Központ, majd Szeged belvárosa ad otthont. Július 17 – 20 között a Maty-éri pályán szurkolhatunk a csapatoknak, ahol 8:00 – tól folyamatosan zajlanak majd a versenyek egészen este 18:00-ig.  Az első két versenynap a 200 méteres távok teljesítéséről, míg a 19-20-ai napok az 500 méteres távokról szólnak majd. A helyszínt az érdeklődők a bajai út felől tudják megközelíteni, ahol a parkolási lehetőség is biztosított.

A Sárkányok hete program csúcspontja azonban szombaton és vasárnap reggel 10:00 -tól várja az érdeklődőket, amikor a verseny beköltözik Szeged belvárosába, hogy a 2000 méteres távokat, avagy másnéven a Benhuri futamokat 500 méter átmérőjű körpályán teljesítsék a legénységek.

A július 22-ei versenyek után pedig a sárkányok hete program egy feledhetetlen utcabállal folytatódik a Huszár Mátyás Rakparton, ahol 21:00 –tól Dj. Metzker Viktória gondoskodik az önfeledt hangulatról.

További információk és versenyprogram az esemény weboldalán:

https://www.sarkanyhajozas.hu/vb2018-info

A verseny saját mobil applikációján pedig folyamatosan nyomon követhetőek az eredmények. Az alkalmazás letölthető a Google Playből és App Store-ból: CCWC 2018.

Gyere el és éld át Te is azt az elképesztő erőt és sportszeretet, amit a sárkányok képviselnek! Szurkoljunk együtt a magyar csapatokért!
.

Információk:
Facebook: https://www.facebook.com/magyarsarkanyhajoszovetseg/
Honlap: https://www.sarkanyhajozas.hu/ccwc2018-event

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail