Szegedre csalogató

„Szeged szebb lesz mint volt” – olvasható a Városházán, amelyet a szegedi Nagyárvíz után mondott Ferenc József. A jelenlegi helyzetben is elmondható, hogy Szeged újjá fog éledni, hiszen a város számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. Ideje egy kicsit kimozdulni, és biztonságban, a szabadban tölteni egy kis időt. Szerencsére egyre több étterem, cukrászda és kávézó nyitja meg teraszait, így a reggeli energiagyűjtés után felfedezhetjük a város szépségeit. Természetesen a belváros épületeit is meg lehet csodálni, de ha egy kis természetközeli élményre vágyunk, érdemes átsétálni a hídon és körbejárni az Erzsébet Ligetet, a Gergő-ligetet, vagy végig sétálhatunk a Holt-Maros partján lévő ösvényen is. A várost körülvevő töltés is nagy túrára invitál, de akár a Tiszáról is megcsodálhatjuk Szegedet.

Szegeden minden szolgáltató és létesítmény kiemelten figyel a biztonságra, így nyugodtan mozdulhatunk ki. Indulás előtt érdemes tájékozódni az új házirendekről, szabályokról, hogy semmi se zavarja kikapcsolódásunkat. Ezek az új szabályok mindegyik szolgáltató honlapján és Facebook oldalán elérhetőek. Szerencsére számos biztonságosan végezhető elfoglaltságot űzhetünk a szabadban, mindenkit szeretettel vár a Napfény Városa!

Lássuk lehetőségeinket:

A szegedi Vadaspark igazi élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A világ összes tájáról megfigyelhetünk állatokat, akik nagyon aktívak egész évben. A fajvédő programban való részvételnek köszönhetően több olyan különleges fajjal is találkozhatunk, melyek Magyarországon csak itt találhatóak meg. A fás, hatalmas területen otthon érzik magukat a vadállatok és minden évben sok apróság is születik, a látogatók legnagyobb örömére. A bezártság alatt is gyarapodott a Vadaspark lakóinak száma, így érdemes meglátogatni őket! 

Csend, zöldellő fák, madárcsicsergés, nyugalom, gyönyörű növényzet. A szegedi Füvészkert tökéletes hely a kikapcsolódásra, ha a város zaját hátrahagyva a természethez szeretnénk közelebb kerülni. Ebben az ideális környezetben rengeteg tudást is szerezhetünk, hiszen az egyetem tartja fenn a füvészkertet. A védett növények mellett többek között találkozhatunk gyógy- és fűszernövényekkel, valamint megcsodálhatjuk az indiai lótuszt. 

Aki a közelgő nyári hőségben szeretné lehűteni magát és fürödni egy jót, az hamarosan megteheti ezt Szeged strandjain. A Napfényfürdő Aquapolis, a Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman, valamint az Anna fürdő nyitásának pontos időpontjára még várnunk kell, azonban érdemes figyelemmel kísérni honlapjaikon az információkat, mert amint a biztonság megengedi, fogadják a fürödni vágyókat.  A Sziksósfürdő Strand és Kemping azonban május 22-től, a SZUE pedig május 23-tól megnyitja kapuit a fürdőzők előtt.

Hajókázni a Tiszán, a folyóról nézni a várost egészen elképesztő élmény. A Roosevelt térről menetrend szerint induló sétahajó nemsokára fogadni tudja fedélzetén a látogatókat. Amennyiben kipróbálnád, hogy milyen kapitánynak lenni, vagy ha a családdal, barátokkal grilleznél egyet a folyó közepén, igénybe veheted a Pontoon Boat  szolgáltatásait akár egész napra, reggeltől naplementéig!

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nagy kedvence a – sokak által csak CsuCsu Vonatnak nevezett – városi Kisvonat. A 45 perces túra a Széchenyi téren kezdődik, a végén pedig még Újszegedet is megmutatja a masiniszta. Hamarosan újra gurulnak a Kisvonat kerekei, egyszerre kevesebb utassal ugyan, de annál nagyobb örömmel! A pontos indulásról és szabályokról a későbbiekben tudnak tájékozódni a Kisvonat weboldalán.

Szegeden már májusban is részt vehetünk kulturális sétán, pontosabban Élménysétán. Több biztonsági szabály is vonatkozik a résztvevőkre, illetve korlátozott létszámban lehet rá jelentkezni, ennek ellenére biztosan sok új élményt szerezhetünk a séta során! További információ itt és itt elérhető.

Az Erzsébet-liget felújított futópályája és kinti edzőtermei kiválóak a kültéri sportokhoz, akár komolyabban, akár hobbiból hódolunk a testmozgásnak. A rengeteg zöld terület ideálissá teszi Szegedet a kültéri sportok űzéséhez, a friss levegő és a Tiszáról érkező fuvallatok kitisztítják a sportolni vágyók testét és szellemét egyaránt. A Tisza közelsége mindenkiben felébreszti a kedvet a vízi sportok iránt, amire kajak- vagy kenubérlés keretében van is lehetőségünk, ha a fürdésen, úszáson kívül is szeretnénk időt tölteni a szőke Tiszán.

Amennyiben gyalogosan már bejártuk Szeged belvárosát és a vizes sportokat is kipróbáltuk, ideje, hogy két kerékre pattanjunk és körbe tekerjük a várost! Milyen jó, hogy Szegeden nincsenek nagy emelkedők és városszerte szinte mindenhol kijelölt kerékpárutat találunk. Túl nagy a város zaja és egy kis természetközeli tekerésre vágysz? Kövesd a Tiszát bármelyik irányba, azonban ha a torkolat felé indulsz, a töltésre érve egy idő után nem lesz körülötted más, csak a nyugodt, csodás természet, a folyó és a madárcsicsergés. Információ a kerékpár bérlési lehetőségekről itt és itt találhatóak.

A tenisz kedvelőinek van egy jó hírünk, a sportágat most is űzhetik Szegeden. Teniszezésre jelenleg Újszegeden a felújított Erzsébet-ligetben, a Szeged Városi Tenisz Klub-ban van lehetőség. Látogatás előtt mindenképpen érdeklődjenek az alábbi elérhetőségeken: +36 62 401197 vagy interneten

Aki szereti kikapcsolódás közben is megmozgatni agytekervényeit, több típusú városjátékból is csemegézhet. Lehetünk detektívek, akik a város rejtélyeit oldják meg a Rejtélyek Háza programjain, vagy végig tanulmányozhatjuk a város titkos oldalát az Urbango kalandjaival. A jól kidolgozott logikai játékok könnyed formában osztják meg az érdeklődővel a város érdekességeit, történeteit és általános információit, mindezt a szabadban. A helyszín és a titkok adottak, már csak rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e fejteni azokat!

Szeged több csodás rendezvényt tartogat az őszi időszakra, de addig is számos lehetőséggel áll a látogatók rendelkezésére. Látogasson el ide, sütkérezzen a napsütötte teraszokon, élvezze a meleg szellőt a Tisza vizén, fedezze fel a város rejtett szépségeit, vagy látogassa meg a Vadaspark élénk állatait. Bármilyen programot is keres, Szegeden megtalálja az Önnek megfelelőt!

Első lenyíló menü

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Második lenyíló menü

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Harmadik lenyíló menü

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail