A “szegedi Gaudi” – Magyar Ede városi séta 3. rész

A „szegedi Gaudi”

Magyar Ede séta 3. rész

 

A januári, Magyar Ede születésének 140. évfordulójához kapcsolódó nagysikerű emléktúra után márciusban egy vadonatúj sétára invitáljuk a szecesszió „szerelmeseit”:

 

A liliomos palotától a Liliom utcáig

 

Magyar Ede alig nyolc év alatt közel két tucat házat tervezett Szegeden. De vajon tudjuk-e, hogy hol találhatók ezek? Az építész-zseni épületeit bemutató sétán olyan bérpaloták és lakóházak is felfedik titkaikat, amelyek még nem szerepeltek eddigi sétáinkon.

 

A kiinduló pont most is a Reök-palota lesz, melynek homlokzatát alaposabban is megvizsgáljuk. Ezután az egykori Endrényi nyomda épülete következik, majd a Bolyai és Jósika utcai épületeihez látogatunk el. Felkeresünk Magyar Ede jellegzetes kézjegyeit magán viselő bérházakat a Zászló és a Vitéz utcában.  A séta stílusosan a Liliom utcai házánál ér véget.

 

Útközben pedig Szeged várostörténetének egy-egy szeletébe is beavatódhatnak a vendégek, és Fekete Pál köztéri kovácsoltvas munkáit is megtekintjük. A túrán a szecessziós épületeket nemcsak kívülről csodálhatjuk meg, hanem a legtöbb lépcsőházat belülről is megismerhetjük.

 

Az idei évben a séta még két alkalommal kerül megrendezésre: 2017. július 30-án és 2017. október 1-jén. Aki szeretne részt venni ezeken, kérjük, részvételi szándékát mihamarabb jelezze a megadott elérhetőségeken.

 

Időpont:
2017. március 26.
vasárnap. 11 óra. A séta a Tourinform Iroda elől indul

Gyülekező: 10.45-11.00-ig. A séta időtartama: 2,5 óra

A séta ára: 1 200 Ft/fő felnőtt, 800 Ft/fő gyerek, nyugdíjas

A séta létszáma limitált: maximum 20 főt tudunk fogadni.

Jelentkezni lehet:

Telefonon: +36-62/488-699,
E-mailen: szeged@tourinform.hu,
vagy a séta időpontjában személyesen a Tourinform Iroda előtt

A túrát rossz idő esetén is megtartják a szervezők!

 

A séta kidolgozója és vezetője Csikós Ildikó a Beyond Budapest Sightseeing túravezetője.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail