Csongrádi töltött sertésrolád

Csongrádi töltött sertésrolád paprikás mártásban rizzsel és sült burgonyával

Hozzávalók (10 főre)

sertéskaraj: 1,8 kg
olaj: 0,12 L
só: 0,03 kg
ételízesítő: 0,04 kg

fekete bors őrölt: 0,001 kg
tojás: 10 db
petrezselyemzöld: 0,5 cs
tv paprika: 0,15 kg
paradicsom: 0,15 kg
hegyes erős paprika: 0,5 db
őrölt pirospaprika: 0,02 kg
finomliszt: 0,08 kg
vöröshagyma: 0,5 kg
füstölt kolbász: 0,5 kg
párolt rizs: 10 adag
sült burgonya: 10 adag

Elkészítés:

A megfelelően előkészített sertésszeletet húsverővel enyhén megveregetjük, majd sózzuk és elkészítjük a tölteléket. Finomra vágott vöröshagymát zsiradékon lepirítunk, amibe kockára darabolt füstölt kolbászt, paprikát és paradicsomot teszünk, amit ha lepirítottunk, megszórjuk őrölt pirospaprikával és felvert egész tojásokat öntünk rá. Eközben sózzuk, borsozzuk, kockára vágott főtt tojást és finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, és a legvégén megszórjuk egy pici liszttel, hogy tölthető állagú masszát kapjunk. Ezt az egészet megpirítjuk és még a végén adunk hozzá csípős paprikát. Ha elkészült, ezt a masszát beletöltjük az előre előkészített hússzeletekbe, és zsírozott tepsibe helyezzük majd zárt hőben 170 C fokon készre sütjük. A tetejére készítünk paprikás mártást. Pörköltalapot készítünk, amibe tv paprikát, paradicsomot adunk, és megpároljuk, majd tejfölös habarással sűrítjük és átszűrjük. Ezzel a mártással vonjuk be tálaláskor a rézsútosan kettévágott szeleteket.

Információk

A recept a Fehértói Halászcsárda jóvoltából kerülhetett fel a honlapunkra.
Fehértói Halászcsárda
6728 Szeged, Budapesti út 41.
Tel./Fax: +36-62/555-960, +36-30/670-8550 fax:+36-62/555-961
info@fehertoi.hu
www.fehertoihalaszcsarda.hu

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail