kárász utca paprikafüzérrel 1.

Események betöltése

« Összes Események

11. IDBF KLUB LEGÉNYSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VILÁGBAJNOKSÁG

július 17. - július 22.

4731

Gyere el és éld át Te is azt az elképesztő erőt és sportszeretet, amit a sárkányok képviselnek! Szurkoljunk együtt a magyar csapatokért!

Már nem kell sokat várni és elrajtol a nyár legszínesebb programja a Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság, ahol 5 kontinens, 30 országának, 140 klubcsapata küzd azért, hogy felkerüljön a sárkányhajózás történetének valaha látott legnagyobb versenyének dobogójára. A 6200 versenyző igazi erőpróba előtt áll, hiszen a sárkányhajózás színe-java ott lesz Szegeden, hogy bizonyítsák ők a legjobbak.

A rendezvény egy fergeteges megnyitóünnepséggel kezdődik július 16-án, ahol 18:00 –tól a klub zászlók színkavalkádjában pompázik majd Szeged egyik legszebb pontja a Klauzál tér. Innen egy látványos felvonulás keretében a résztvevő klubcsapatok levonulnak a rakpartra, hogy együtt csodáljuk Besenyei Péter műrepülő pilóta 19:00 – kor kezdődő, Belvárosi híd alatti fergeteges légibemutatóját, mely megnyitja a Sárkányok hete programot.
Az egész héten ingyenesen látogatható versenyeknek először a Szegedi Olimpiai Központ, majd Szeged belvárosa ad otthont. Július 17 – 20 között a Maty-éri pályán szurkolhatunk a csapatoknak, ahol 8:00 – tól folyamatosan zajlanak majd a versenyek egészen este 18:00-ig. Az első két versenynap a 200 méteres távok teljesítéséről, míg a 19-20-ai napok az 500 méteres távokról szólnak majd. A helyszínt az érdeklődők a bajai út felől tudják megközelíteni, ahol a parkolási lehetőség is biztosított.

A Sárkányok hete program csúcspontja azonban szombaton és vasárnap reggel 10:00 -tól várja az érdeklődőket, amikor a verseny beköltözik Szeged belvárosába, hogy a 2000 méteres távokat, avagy másnéven a Benhuri futamokat 500 méter átmérőjű körpályán teljesítsék a legénységek.
A július 22-ei versenyek után pedig a sárkányok hete program egy feledhetetlen utcabállal folytatódik a Huszár Mátyás Rakparton, ahol 21:00 –tól Dj. Metzker Viktória gondoskodik az önfeledt hangulatról.

További információk és versenyprogram az esemény weboldalán!

A verseny saját mobil applikációján pedig folyamatosan nyomon követhetőek az eredmények. Az alkalmazás letölthető a Google Playből és App Store-ból: CCWC 2018.

Információk:
Facebook: https://www.facebook.com/magyarsarkanyhajoszovetseg/
Honlap: https://www.sarkanyhajozas.hu/vb2018-info

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
július 17.
Vége:
július 22.
Esemény kategória:

Helyszín

Szegedi Olimpiai Központ
Maty-ér
Szeged, Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36-62/541-028
Honlap:
http://mnsk.hu/letesitmeny/szegedi-olimpiai-kozpont/