Események betöltése

« Összes Események

Antal Gábor trió feat Szőke Szandra jazzkoncert

augusztus 30. – 18:00 - 20:00

Az Antal Gábor trió 2016-ban alakult Budapesten.

‘Whirl’ című lemezük – melyen nyolc saját kompozíció hallható – 2017 elején jelent meg. Szerzeményeikben a változatos zenei stílusok, progresszív dallami, harmóniai és ritmikai megoldásokkal vegyülnek és mindegyikben tetten érhető a kortárs jazz hangulata.
2017 nyarán a zenekar megnyerte a kolozsvári Jazz in the Park Nemzetközi Versenyt. Egy héttel később a Budafoki Pincejárat Tehetségkutató közöségdíjasa lett. 2017 őszén a trió bejutott a Magyar Jazz Szövetség Jazzkombó-versenyének döntőjébe, ahol különdíjat nyert.
A zenekar 2018-ban a Művészetek Palotája meghívására fellépett a Jazz Showcase Fesztiválon és ugyanebben az évben az NKA Hangfoglaló Program támogatott zenekarai közé választották. A trió a 2018-as Laureate World-Jazz Verseny extra különdíjasa és meghívást nyert a hollandiai Amersfoort Jazzfesztiválra.
2019 őszén jelent meg az év Hangvilla Díjával kitüntetett együttes második, Storm Dance című stúdiólemeze.

Az est vendége a kiváló énekes-dalszövegíró, Szőke Szandra lesz, akivel közös szerzeményeiket adják elő.

Szőke Szandra énekesnő, dalszövegíró

Az ELTE angol szakának elvégzése után az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdióban tanult, Munkácsi Bea és Berki Tamás növendékeként. Saját formációjában, a Szőke Szandra Quintetben eddig két, saját szerzeményeket tartalmazó nagylemezt adott ki. Cseke Gáborral közösen írt „Memory Palace” című dala a 2014-es Jazzy Dalverseny III. helyezettje lett.
Koncertet adott többek közt a Veszprémfeszt, a Művészetek Völgye, az Ördögkatlan Fesztivál, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Fesztivál keretein belül; a Budapest Jazz Clubban, az Opus Jazz Clubban, illetve a Zsolnay Negyedben; fellépett a Budapest Jazz Orchestrával, illetve jelenleg a Fugato Orchestra vendégénekese.
A Momentán Társulat állandó vendégeként számos műfajban dalokat improvizál a „re:Verze” c. előadásban.
A formációval zenei házigazdája volt a 2017-es Színikritikusdíj-átadónak, illetve az angliai Brighton Fringe Fesztiválon játszott előadásokat.
Dalszövegíróként különböző jazz- és popformációk közreműködője, így szövegei hallhatók többek közt Kaszás Péter 2017-ben Fonogram-díjjal kitüntetett „Infinity Project” c. albumán, de írt már Neumann Balázs, Petruska, Frey György és Fekete István lemezeire is.

Jegyek 2300 Ft-os egységes áron kaphatók a zsinagógában nyitvatartási időben illetve a koncert napján a helyszínen.
Helyfoglalás érkezési sorrendben.

További információ a 06-20-586-4415-ös telefonszámon, e-mailen a szegedizsinagoga@gmail.com-on és a helyszínen személyesen.

Információk:
Facebook: https://www.facebook.com/Zs…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
augusztus 30.
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Új Zsinagóga
Jósika u. 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 849
Honlap:
http://www.szzsh.hu