Események betöltése

« Összes Események

Az ellentétek országa, Izrael – fotókiállítás Szűcs Tímea alkotásaiból

május 1. – 09:00 - május 28. – 16:00

A kiállítás a központi könyvtár alagsori klubjában látogatható.

Szűcs Tímea a Szegedi Tudományegyetem volt hallgatója, majd a Pécsi Tudományegyetem Interdiszciplináris Doktori Iskola doktorandusza, ahol a Magyarországról Izraelbe vándorolt holokauszt-túlélők történetét és identitását kutatta.
Többször járt Izraelben, s a különböző intézmények látogatása mellett interjúkat is készített kint élő magyarokkal. Az ott töltött idő alatt a kutatáson kívül azonban másra is koncentrált: fotózott, megismerte jobban a kultúrát, a kint élő embereket. Első útján még alig tudott valamit az országról, csak hajtotta a kíváncsiság, hogy ezt a számunkra messzi világot testközelből is megtapasztalhassa. „Ekkor indult ez a nagy szenvedély, ami a mai napig sem ereszt. A fotókkal ezt a különleges, történelmi helyekkel teli országot, s annak atmoszféráját szeretném megmutatni, a sztereotípiákon túllépve, s hagyni, hogy mások kíváncsiságát is felébresszem, inspirálódjanak, esetleg kedvet kapjanak, hogy ezt a különleges helyet felfedezzék.”
Ezt a csodálatos országot nemcsak barátnőinek, hanem szüleinek is megmutatta. 2019 őszén a CAMPUS MUNDI pályázat keretében betegen is kutató útra indult Izraelbe, de a kutatást már nem tudta befejezni. Munkája végén a szülők is kiutaztak hozzá, hogy nekik is megmutathassa ezt a különleges országot.

Információk:
Telefonszám: +36 62 425-525, +36 20 257-4045
E-mail: library@sk-szeged.hu
Facebook: https://www.facebook.com/so…
Honlap: https://www.sk-szeged.hu/ev…
Instagram: https://www.instagram.com/s…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
május 1. – 09:00
Vége:
május 28. – 16:00
Esemény kategóriák:
,

Szervező

Somogyi-könyvtár
Telefon:
+36 62 425 525
E-mail:
library@sk-szeged.hu
Honlap:
http://www.sk-szeged.hu

Helyszín

Somogyi-könyvtár
Dóm tér 1-4.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 425 525
Honlap:
http://www.sk-szeged.hu