Események betöltése

« Összes Események

Bachtól Lisztig a Bogányi zongorán

szeptember 26. – 19:00 - 20:00

Különleges hangzás, különleges mesterek műveivel.

Bogányi Gergely Liszt Ferenc és Kossuth-díjas zongoraművész önálló estje 2021. szeptember 26-án a Szegedi Nemzeti Színházban. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara, és a Hármashangzat Freskó Program ÖT CSILLAG koncertsorozatának vendégeként Bogányi Gergely az általa tervezett „Bogányi zongorán” Bachtól Lisztig című estjén

– Bach. g-moll Fantázia és Fúga BWV 542 (Liszt átirat)
– Bach: d-moll Toccata és Fuga BWV 538 (saját átirat)
– Liszt: Legenda no. 1 (Assisi szent Ferenc prédikál a madaraknak)
– Liszt: Obermann völgye
– Schumann: C-dúr Fantasia op. 17

darabokkal kívánja a nagy mesterek műveit e különleges hangszeren bemutatni. A nézők az egyedülálló hangzás és egy páratlan tehetségű művész összjátékát élvezhetik a két felvonásos önálló esten.

A BOGÁNYI ZONGORA

A zongoraművész és konstruktőrök csoportja egy új elképzelés és technológia alapján épített egy teljesen egyedi formájú és felépítésű zongorát. A zongorához kikísérletezett egyedi mechanikát az a németországi Louis Renner cég készíti és szállítja, amelyet 1882-ben alapítottak és ma a hangszerkészítés legmagasabb színvonalát képviseli.

"Nemcsak a zongora lelkét, a rezonánst reformáltuk meg, amit fa helyett karbonkompozitból készítünk, hanem a hangszer más alkatrészeit is. Ezek összességének köszönhető a nagyon tiszta, erőteljes, felhangdús hang" (Bogányi Gergely)

Az előadás a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara, a Hármashangzat Freskó Program és a Szegedi Nemzeti Színház közös produkciója.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
szeptember 26.
Időpont:
19:00 - 20:00
Esemény kategória:

Helyszín

Nagyszínház
Vaszy Viktor tér 1
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép