Események betöltése

« Összes Események

BANAI SZILÁRD ESTJE – NÉGY UTAS SZIMMETRIA

december 8. – 19:00 - 21:00

A kurzus egyik fő témája a szimmetrikus gondolkodás nem csupán a kéz, hanem a lábtechnika vonatkozásában is, valamint alkalmazása műfajokon átívelve, teljes dinamikai és tempóbeli szabadságra törekedve. Külön témaként a dob, mint szólóhangszer is bemutatásra kerül, ezzel párhuzamosan élőben megszólalnak úgynevezett minuszone dalok reflektálva a kurzus témáira. Szintén elmaradhatatlan az interaktív részvétel és tapasztalatcsere a vendégekkel.

Banai Szilárd zenei pályáját szülővárosában kezdte csellistaként. Több év csellótanulás után fordult az ütőhangszerek felé, amihez erős ösztönzést adott édesanyja, aki alapító tanára volt a Ceglédi Zeneiskola ütő tanszakának.

A Ceglédi Zeneiskola után tanulmányait Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob szakán diplomázott. Már pályája elején lehetősége volt a hazai jazzélet legkiemelkedőbb alakjaival játszani, többek között Pege Aladárral, Binder Károllyal, Csepregi Gyulával, Birta Miklóssal és a Stúdió 11-gyel. Tizenöt évig tagja volt Magyarország egyik vezető zenekarának (Djabe). 2015-ben rendezője zeneszerzője volt a DrumEmotion zenei dokumentumfilmnek amit a Mezzoforte együttes dobosával Gulli Briemmel készített. A DVD-n olyan művészek ajánlásai olvashatók mint Steve Hackett(Genesis) Peter Erskine és Alex Acuna. A filmet bemutatták a Frankfurti Musik Messe-n és Hollywoodban a NAMM Shown is. 2016-ban megalapította saját együttesét(Silhouette&Vinx) a Berklee egyetem énekprofesszorával (Vinx) aki nem kisebb művészek partnereként dolgozik az Egyesült Államokban mint Sting, Cher, vagy Sheryl Crow. A produkció Európa-szerte koncertezik érintve a hazai fesztiválhelyszíneket is. A Silhouette&Vinx formáció ez idő alatt 12 országban képviselte hazánkat rangos fesztiválokon és koncerttermekben.

Az évek során számos kiváló hazai előadóval is dolgozott csak néhányat említve: Alapi István, Balogh Kálmán, Dresch Mihály, Másik János, Janicsák Veca, Serbán Attila, Kovács Kati, Palya Bea és még sokan mások

A hangszeres játék mellett fontos szerepet tölt be életében a tanítás, ismereteinek magas szintű átadása a jövő generációja számára. Tanított a Debreceni Zeneművészeti Egyetemen, a Budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Vienna Conservatory-ban. Ütőhangszeres művészi pályafutása mellett sikeresen készített fel növendékeket zenei pályán való továbbtanulásra, tanítványai ütőhangszeres versenyeken több alkalommal díjazottak voltak.

2017-ben kiemelt vendége volt a világ egyik legnagyobb dobos fesztiváljának (LaRioja Dumming Festival) mint előadó tanár és mint a gála fellépő művésze , emellett a Barcelonai zeneakadémián is tartott mesterkurzust vagy Lettországban a Saulkrasti Jazz fesztiválon és táborban.

Szilárd 10 éve hivatalos képviselője a PAISTE cintányéroknak, 8 éve a VIC FIRTH dobverőknek, 4 éve pedig a LUDWIG doboknak.

Díjak, elismerések: Fonogram Magyar Zenei Díj (2011), eMeRTon Díj (2001), Arany Dobverő Díj (2009), Prince Award Díj (2004), Cegléd Kiemelt Pedagógusa Díj (2018), Cegléd Város Kultúrájáért Díj (2020)

Jegyár: elővételben diák 2.000 Ft, normál 2.500 Ft, a rendezvény napján diák 2.500 Ft, normál 3.000 Ft.
JEGYVÁSÁRLÁS: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/BANAI221208

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB SZÉP kártya (bármelyik zseb).

Online vásárlásnál OTP szépkártyával (bármely zsebbel) is van lehetőség fizetni.

Információk:
Telefonszám: 0662423638
E-mail: jegyinfo@ihrk.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ih…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://www.ihrendezvenykoz…
On-line jegyvásárlás: https://jegyek.ihrendezveny…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
december 8.
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategóriák:
, ,

Szervező

IH Rendezvényközpont
Telefon:
+36 62 423 638
E-mail:
szervezes@ihrk.hu
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/

Helyszín

IH Rendezvényközpont
Felső Tisza-part 2.
Szeged, 6721 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 638
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/