kárász utca paprikafüzérrel 1.

Események betöltése

« Összes Események

Múzeumok éjszakája- Bemutatkozik a szegedi MÁV-székház és a Vasúttörténeti Alapítvány

június 23. – 18:00 - 23:00

6235

Most a Múzeumok Éjszakáján a szegedi MÁV Palotában – Tisza Lajos krt. 28-30. – (ahol Alapítványunk székhelye és a relikviáinkat bemutatható helyiségeink vannak) készülünk a különleges megvilágítású bemutatkozásra. Pincétől a „padlásig”, udvartól a lépcsőházig végig vezetjük a látogatókat. Szakmai kíséretet kap minden csoport, alapítványunk felkészült önkéntesei örömmel vállalták ezen feladatokat:

– az 1894-ben épült Pfaff Ferenc által tervezett MÁV Palotának a megismertetése a látogatókkal a pincétől az emeletekig,
– a bombabiztos óvóhelyként kialakított pince rejtelmeinek sejtelmes bemutatása,
– az udvaron a kivilágított gőzmozdony virtuális üzemeltetése,
– az épület alagsorában a Vasúttörténeti Alapítvány gyűjteménye vasutunk ezernyi arcán keresztül lesz bemutatva, interaktív kipróbálással, különleges megvilágításban, vasúti jelzőfényekkel. Itt a hálózati világítást szinte mindenütt lekapcsolva kizárólag a vasúti jelzőlámpák – esetenkénti gyertya és petróleum – világításával beöltözhetnek az érdeklődők vasutas egyenruhákba, régi induktoros telefonokon beszélhetnek, hajthatják a kézihajtányt, forgalmistát, mozdonyvezetőt és kalauzt játszhatnak.

Az érdeklődőket 2018. június 23.-án (szombaton este) 18-tól 23 óráig várjuk.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
június 23.
Időpont:
18:00 - 23:00
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

MÁV-székház
Tisza Lajos krt. 28-30.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
http://www.mavcsoport.hu