IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

Boldizsár Ildikó és Szervét Tibor – Férfiak és nők a mesékben

2019. február 4. – 18:00 - 20:00

7544

Megannyi sztereotípia és félreértés él a köztudatban a női és férfi mesehősökkel kapcsolatban. Valóban arról lenne szó, hogy a mesék csak a sárkányölő férfiakat és a fehér paripás királyfiakról álmodozó nőket ismerik?

Milyenek a férfiak és a nők a mesékben? Mit keresnek, mitől félnek, miért küzdenek? Hogyan találják meg önmagukat és egymást? S van-e mit tanulnunk tőlük manapság?

Első közös meseestjükön ennek jár utána Boldizsár Ildikó mesekutató és Szervét Tibor színművész. Mesemondással átszőtt beszélgetésükből kiderül, hogy a mese hősei és hősnői korántsem egysíkú, lelki mélység nélküli figurák, hanem nagyon is sokféle indítékkal és céllal rendelkező, boldogságra vágyó, s ezért megküzdeni is képes lények. Mindannyiunkban rejtőzik néhány mesehős, de hogy éppen melyikre van szükségünk, azt aktuális életfeladataink határozzák meg. A mesehősök megnyitják a lehetőségeket, a többi rajtunk múlik.

Szervét Tibor elmondja majd, milyennek látja a férfiakat a mesékben, Ildikó a mesehősnőkről beszél majd. Aztán pedig cserélnek, s innen lesz igazán izgalmas az est! Természetesen mesélni is fognak – két férfi és két női mesét, de hogy melyiket ki meséli, legyen meglepetés!

Mi már a fenti összefoglalótól is libabőrösek lettünk – varázslatos este lesz, ugye Ti is érzitek?
Karácsonyra ideális ajándéknak tűnik, nem gondoljátok?

Jegyár:

kedvezményes 2000 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2800 Ft

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Információk:
Telefonszám: 423641
E-mail: jegyinfo@ihrk.hu
Honlap: http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/1546

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
2019. február 4.
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

IH Rendezvényközpont
Felső Tisza-part 2.
Szeged, 6721 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 638
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/