Események betöltése

« Összes Események

„Csongrád – Csanádi csemegék”

április 3. – 08:00 - 19:00

Egy napos kirándulást kínálunk Önöknek: „Csongrádi – Csanádi csemegék” címmel! Körutazásunk Szegedtől Szegedig egy nap alatt a híres „Algyői olajmezőn” keresztülhaladva kezdődik. Megmutatjuk az 1968. évi hatalmas gázkitörés helyszínét. Hódmezővásárhelyen gyalogos városnézés közben látogatást teszünk az Alföldi Galéria állandó kiállításán Tornyai János, Nagy István, Endre Béla, Koszta József népi realista mesterek alkotásaiban gyönyörködhetnek. A városnézés közben rövid kávézási szünet után az „élő népművészettel” ismerkedhetnek, amikor vendégei leszünk Ambrus Sándor keramikus iparművésznek. Utunkat az Alföld egyedülálló erődtemplomának bemutatásával folytatjuk Óföldeákon. A vizesárokkal, fallal körülvett templom külső és belső megismerése után Makó, az egykori Csanád megyei központ következik. Gyalogos városnézést Makovecz-épületekkel és a makói hagymával kezdjük: Hagymatikum (gyógyfürdő), Hagymaház (színház-kultúrház). Ezután egy második kávé, fagyi, frissítő szünet következik, majd folytatjuk Makó felfedezését egész az Espesit-házig. A ház vendégei voltak Móra Ferenc, aki magát „a legszegedibb kiskunfélegyházinak és tiszteletbeli makainak” mondta. Juhász Gyula, aki József Attila első verseskötetének a bevezetőjét írta, a séta során a „Szépség koldusa” címlapját vasöntvényben is látjuk a járda szintjében. Az irodalmi kiállítás megtekintése után Szeged felé indulva, az utolsó megállónk Kiszomboron a körtemplomnál lesz. A Rotunda történetével, régi /XIV. századi/ és új /XVIII. századi/ képeivel ismerkedünk meg. A visszaúton sok érdekességgel ismerkedve, Kukutyin-puszta mellett elhaladva Deszk, Szőreg felől érjük el Szegedet!

A kirándulás részvételi díja: 3.900.
– Ft/fő (az összeg a modern, légkondicionált különjáratú autóbusszal történő utazási költséget az idegenvezetések és szakvezetések díjait foglalja magába. Belépő díj nincs kalkulálva a részvételi díjban.
Belépő díjak:
– Alföldi galéria Hódmezővásárhely: teljes áru 600.- Ft/fő, diák/nyugdíjas 300.- Ft/fő, (6 éves kor alatt, 70 év felett díjtalan)
– Ambrus Sándor keramikus-népművész: felnőtt: 1.000.- Ft/fő, gyermek: 500.- Ft/fő (6-18 éves korig).
– Erődtemplom Óföldeák: belépődíj nincs.
– Espersit ház Makó: felnőtt 800.- Ft/fő, diák, nyugdíjas: 400.- Ft/fő
– Rotunda (kőrtemplom) Kiszombor: belépődíj nincs.

Jelentkezés:
– szegedtour@gmail.com e-mail címen, + 36 30 371 9335 mobiltelefonszámon

Információk:
Telefonszám: + 36 30 371 9335
E-mail: szegedtour@gmail.com
Honlap: http://www.midtravel.hu

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
április 3.
Időpont:
08:00 - 19:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Széchenyi tér – Kiss Ernő utca sarka
Széchenyi tér
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép