IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

dr. Forgács Attila – Moho sapiens, avagy az evés lélektana

2019. január 28. – 18:00 - 20:00

7543

Január 28-án, hétfőn este megtudhatjuk a választ, hiszen nagysikerű Pedagógiai esték c. sorozatunk következő előadója dr. Forgács Attila gasztropszichológus, szociálpszichológus, klinikai szakpszichológus, a téma vezető hazai szakembere!

Az utóbbi 25 évben megduplázódott az elhízottak aránya. Pedig soha korábban nem tapasztalt fogyókúrahullám söpört végig a világon. A fogyás szándéka még érthető is a tömeges elhízás esetén, na de miért hízunk a fogyókúrák dacára?

A tudatos fogyási szándék ellen – jóval erősebb – őstudattalan erők hatnak. Az éhségérzetet nem csupán az élettani éhségjelek, hanem bizonyos ősemóciók is kiváltják. Az ember eredeténél fogva gyűjtögető-eszegető lény, aki örömeit és bánatait egyaránt hajlamos elenni. A kövér ember éhes lelkének alagsorában ott élnek kiéhezett elődei, akik ősvágyak formájában irányítják evési szokását.

Mi ez a titokzatos, kontrollálhatatlan őserő? Honnan ered? Mit kezdhetünk vele? Miért eszünk akkor is, ha nem vagyunk éhesek?

Az előadó, Forgács Attila dr. habil. 1985-ben, debreceni harmadéves pszichológia szakos hallgatóként azért kapott ösztöndíjat Chicagoba, hogy az akkor még nem létező gasztropszichológia fogalmát megtöltse tartalommal.

Az evés lélektana című könyve ez ideáig 4 kiadást élt meg az Akadémiai kiadónál. Mindegy is, mert a könyvesboltban már nem kapható, a könyvtárakból ellopták mind, az antikváriumba pedig nem viszi vissza senki, akinek van.

Forgács Attilát ötször választották az év oktatójának különféle egyetemeken. Jelenleg az ELTE Pszichológia kar docense, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Pszichológiai Központjának vezetője.

Jegyár:

kedvezményes 1600 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2300 Ft

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Információk:
Telefonszám: 423641
E-mail: jegyinfo@ihrk.hu
Honlap: http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/1545

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
2019. január 28.
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

IH Rendezvényközpont
Felső Tisza-part 2.
Szeged, 6721 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 638
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/