Események betöltése

« Összes Események

DR. GYARMATHY ÉVA: SZABADSÁG + FELELŐSSÉG = AUTONÓMIA

december 7. – 18:00 - 20:00

Esemény Navigation

Dr. Gyarmathy Évát nem kell bemutatnunk a Mentor(h)áló közönségének: a Prima-díjas klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa Magyarország egyik vezető oktatási szakembere, a Mentor(h)áló sorozatainak többszörösen visszatérő vendége, talán nem véletlenül – szakértelme, elkötelezettsége példaértékű sokunk számára.

Az előadást jó szívvel ajánljuk valamennyi olyan érdeklődőnek, aki akár otthon (szülőként, nagyszülőként), akár munkája során (óvodapedagógusként, tanítóként, tanárként, oktatóként) a lelkén viseli a gyermekek és fiatalok nevelésének szép, de korántsem könnyű feladatát.

Egy gyorsan változó környezetre a kisebb, független, önálló egységek tudnak hatékonyan reagálni. A 21. században ezért felértékelődik az autonómia, az önszabályozás, de az ehhez vezető út igen rögös.
Az utasítások követése a robotok szintje. Az autonóm egyén felelős saját döntéseiért és cselekedeteiért.
Nem egyszerű feladat, hogy szabad és így önmaga lehessen az ember, de igazán nagy belső lelki erő, sőt kreatív erő szükséges ahhoz, hogy ezt társas együttélésben meg tudja tenni, ami az erkölcsi fejlődés magas szintje.
A kisgyerekek nevelése során egyszerre a szabadságot és a szabályok betartását is át kell adni. Külön-külön megadni ezeket meglehetősen egyszerű, és gyakran járt út, de az igazi varázslat a kettő összeegyeztetése, amikor autonóm személyiség alakulhat ki.
Ha gyerekként nem kapja meg valaki ezt a varázslatot, felnőttként is megszerezhető lehetőség az autonómia, amennyiben az egyén bevállalja mindazt a terhet, amivel jár.
Éva előadásai minden esetben különleges élménynek, valódi tanulási alkalomnak számítanak mindannyiunk számára – decemberi élő előadása egy rendkívül érzékeny, nagyon fontos és kikerülhetetlen témáról fog szólni.

Jegyár:
kedvezményes jegyek: 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány);
teljes árú jegyek: 2.500 Ft.
JEGYVÁSÁRLÁS: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/GYARMATHYEVA211207

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB SZÉP kártya (bármelyik zseb).

Online vásárlásnál OTP szépkártyával (bármely zsebbel) is van lehetőség fizetni.

Információk:
Telefonszám: 62/423-638
E-mail: jegyinfo@ihrk.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ih…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://www.ihrendezvenykoz…
On-line jegyvásárlás: https://jegyek.ihrendezveny…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
december 7.
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

IH Rendezvényközpont
Felső Tisza-part 2.
Szeged, 6721 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 638
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/