IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

Egy darabka Párizs Szegeden-szecessziós városi séta

augusztus 19. – 10:00 - 13:00

6149

A séta során Szeged legszebb szecessziós épületeit nemcsak kívülről, hanem belülről is megismerhetjük. A nagypolgári luxus-bérpaloták felfedik belső pompájukat: kovácsoltvas lépcsőházaikat, az eredeti kerámiákat és a színes ablaküvegeket.

Állomások: Beregi-ház, Deutsch-palota, Vasaló-ház, Gróf-palota, Móricz-ház, Ungár-Mayer-palota, Reök-palota

„Volt egy nagyon rövid időszak a magyar építészet történetében, amikor alig húsz év alatt- közvetlenül az első világháború előtt- szerencsés módon összejöttek mindazok a feltételek, melyek bátran mondhatjuk, a világszínvonalú építészethez elengedhetetlenek. Ez volt a szecesszió kora. Béke volt, a gazdasági fellendülés korszakát élte az ország, volt tehát pénz a költséges középítkezésekhez is. Főleg az alföldi, sokszor elmaradott „porfészekből” kellett várost varázsolni. Építettek városházákat, templomokat, zsinagógákat, kaszinókat és még sok minden mást is. Az építészek egymás után kapták a megrendeléseket. Az ismertebb Lechner, Lajta, Komor, Giergl, Baumhorn és Medgyaszay mellett tucatjával kaptak megbízást más tervezők is. Igazi aranykor volt ez, és szerencsénkre sok épület meg is maradt.”

A séta kidolgozója és vezetője Csikós Ildikó a Beyond Budapest Sightseeing munkatársa.
A séta időtartama: 2,5-3 óra

A séta ára: 1 200 Ft/fő felnőtt 800 Ft/fő gyerek, nyugdíjas

A Reök-palota 200 Ft-os jeggyel látogatható. Mivel a séta során ebbe az épületbe is bemegyünk, ezért kérjük, hogy a séta díján felül ezzel a plusz költséggel is szíveskedjenek számolni. A Reök-jegyet a sétadíj kifizetésekor külön gyűjtjük össze vendégeiktől. Kérjük, lehetőség szerint pontos összeggel, 200 Ft-tal fizessenek.

A séta regisztrációhoz kötött! Jelentkezés: Telefonon: +36-62/488-690, +36-62/488-699
E-mailen: szeged@tourinform.hu

Információk:
Telefonszám: +36-62/488-690
E-mail: szeged@tourinform.hu

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
augusztus 19.
Időpont:
10:00 - 13:00
Esemény kategória:

Helyszín

Tourinform Iroda (új)
Széchenyi tér 12.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36-62/488-699
Honlap:
http://www.szegedtourism.hu