Események betöltése

« Összes Események

ELEKTRONIKUS ZENEI DOBOLÁS A PUMPALÁBDOBON TÚL – THE HYBRID DRUMMER ÉS ENDRE ENERD ESTJE // IH CAFÉ

február 16. – 19:00 - 21:30

Jancsó és Bandi bő három év elteltével ismét a szegedi IH Rendezvényközpont színpadán! Az esten Techra karboszálas dobverők, valamint Máté dobkottájának megvásárlására is lehetőség nyílik. Ez utóbbi rögtönzött vetélkedőnk helyes megfejtőjének nyereménye lesz. A 10. elővételes jegyvásárló Techra The Black Diamond karbon dobverőt kap ajándékba.

Jancsovics Máté
Jancsovics Máté 2018-ban nevezte magát előszőr The Hybrid Drummer-nek, miután már évek óta érett a fejében, hogy az elektronikus zene különböző műfajait szeretné játszani élőben, és közben minél inkább visszaadni ezen műfajok autentikus hangzásvilágát. Ehhez elektronikus kiegészítőket épített a dobfelszerelésébe, így megalkotva egy olyan hibrid szettet, amely lehetővé tette, hogy megszólaltassa a drum and bass, a house, a trap, a techno, a hip-hop és sok egyéb, általában produceri munkával szerkesztett stílusok zenei textúráját.
2022-ben jelent meg első könyve Four On The Floor címmel, amely a house és techno zenében használt dobgrooveok elsajátítását segíti, kiegészülve olyan technikai, és koordináció gyakorlatokkal, amelyeket szinte minden stílusban lehet alkalmazni. Máté jelenleg a Punnany Massif dobosa.
Máté témája:
Idei kurzusán főleg a könyv tartalmát fogja részletezni, emelett az elektronikus zenében való gondolkodásáról fog még beszélni.

Huszár Endre
Saját Endre-eNerd projektje 2012 óta létezik. A produkció középpontjában egy egyedi tervezésű dob szoftver- és hardver rendszer áll, amelynek segítségével valós időben összetett, improvizált zenei alapokat épít fel, miközben az akusztikus dobokon a dobkíséretet is megszólaltatja. A dob-rendszerről és a produkcióról a Sticks és a Drums & Percussion magazinban is részletes beszámoló jelent meg. A zenekar négy különböző létszámú felállásban létezik, szólistái Ben Neill és Rob van der Wouw (trombita), Lukács Peta és Mike Gotthárd (gitár) és Kézdy Luca (hegedű). A produkciónak eddig három koncertje volt a Művészetek Palotájában, megjelent három koncertfilmje és egy 3D Blu-Ray lemeze.

Endre témája:
Barát vagy ellenség? Dobprogramok + élő dob a színpadon:
– Élő akusztikus dob játék kiegészítése effektekkel, dobprogramokkal.
– Mire figyeljünk a dob-loopokkal való együttjátszáskor?
– Mit módosítsunk a játékunkon?
– Milyen technikákkal tehetők az élő játékkal összeférhetőbbé a hangminták, dob-alapok?
– Hogyan válasszuk ki a megfelelő hangszíneket?

Az esten Techra karbonszálas dobverők kipróbálására és megvásárlására is lehetőség nyílik, valamint Máté dobkottája kedvezményesen megvásárolható lesz.

Jegyár:
elővételben: diák 2.300 Ft, felnőtt 2.800 Ft;
a rendezvény napján: diák 2.800 Ft, felnőtt 3.300 Ft.

JEGYVÁSÁRLÁS: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/DOB230216

Jegyek kizárólag online kaphatók!

Személyes jegyvásárlásra 2023. február 3. 8:00-tól lesz újra lehetőség!

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB SZÉP kártya (bármelyik zseb).

Online vásárlásnál OTP szépkártyával (bármely zsebbel) is van lehetőség fizetni.

Információk:
Telefonszám: 0662423638
E-mail: jegyinfo@ihrk.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ih…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://www.ihrendezvenykoz…
On-line jegyvásárlás: https://jegyek.ihrendezveny…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
február 16.
Időpont:
19:00 - 21:30
Esemény kategóriák:
, , , ,

Szervező

IH Rendezvényközpont
Telefon:
+36 62 423 638
E-mail:
szervezes@ihrk.hu
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/

Helyszín

IH Rendezvényközpont
Felső Tisza-part 2.
Szeged, 6721 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 638
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/