Szeged Tourinform
http://szegedtourism.hu/hu/esemeny/hajnali-darules-2021-10-30-kiskunsagi-np-ig/

Hajnali darules 2021.10.30. Kiskunsági NP Ig.
A darules túra 2021. október 30-án 06:15-kor kezdődik a Tisza-völgyi Bemutatóháznál.
A résztvevők száma erősen korlátozott, így FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES ELŐZETES BEJELENTKEZÉS: Ábrahám Krisztián, abrahamk@knp.hu, 30/638-0297
AUTÓVAL: A Bemutatóház az E5-ös út (régi pesti út, más nevén E75-ös számú főút) 157 és 158. számú kilométertáblái között található. Közúti múzeumtábla jelzi a főút mentén. A főbejárat a főútról nyílik, ahol a pihenőparkolóban lehet megállni menetirány szerint Bp felé haladó oldalon. A kapun nagy tábla látható Tisza-völgyi Bemutatóház felirattal, a Kiskunsági Nemzeti Park logójával.
TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: Busszal a Szatymazi temető helyközi megállónál kell leszállni, a Bemutatóházon túl 300 méterre. Vonattal érkezve Szatymaz megállóig kell kérni a jegyet, onnan 20 perc séta a Bemutatóház. VÁRHATÓAN JÁRMŰVEKKEL KELL MOZOGNUNK A HELYSZÍNEK KÖZÖTT. A busszal érkezőknek segítünk, a jelentkezésben érdemes kérni. Hazafelé is szoktunk egymásnak segíteni lehetőség szerint telekocsis rendszerrel.
DÍJ: 2500 Ft, a helyszínen fizetendő. (A jegyár tartalmazza a Bemutatóház kis kiállításának belépőjét is.)
TÁV: a madarak útvonalától függően 3 - 5 km.
Kisgyerekek is jöhetnek, a távot könnyedén teljesíteni szokták.
AJÁNLOTT ÖLTÖZÉK: TEREPSZÍNŰ VAGY SÖTÉT RUHA. (Fekete, barna vagy bármilyen sötét kabát is jó. Kérjük kerüljék a feltűnő, rikító színeket!). Gumicsizma esetleg a harmat miatt, inkább túracipő, bármilyen kényelmes cipő ajánlott. Füves ösvényeken sétálunk, a túra során használt utak akár eső után is jól járhatóak. Meleg öltözék javasolt.
Akinek van távcsöve, lehet hozni :)(Korlátozott számban tudunk biztosítani távcsövet). Fényképezőgépet is lehet hozni; kérünk mindenkit, hogy vakut a darulesen ne használjon. Köszönjük.
Külön időpontot is tudunk adni csoportoknak egyéni egyeztetés szerint.
Szeretettel várunk mindenkit a Kiskunsági Nemzeti Park Ig. szervezésében.
A DARULESRŐL: Az őszi madárvonulás idején fél Európa daruállománya érinti útja során a magyar Alföldet. A Hortobágy felől érkező darvak száma a vonulás tetőpontján elérheti a 40-50 ezret a Szegedi Fehér-tónál. Ebben az időszakban szervezzük a daruleseket, melyeken a Tisza-völgyi Bemutatóház kiállításán tartott rövid vezetés után a tórendszer ideális pontján figyeljük a darvak indulását, miközben a természet más érdekességeit is megfigyelhetjük. Információk: Telefonszám: +36306380297 E-mail: abrahamk@knp.hu Facebook: https://www.facebook.com/Sz... 1 Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev... 2 Honlap: https://www.knp.hu/hu/ 3
Links:
  1. https://www.facebook.com/Szegedi-Feh%C3%A9r-t%C3%B 3-237706959678883
  2. https://www.facebook.com/events/3654259544641014/
  3. https://www.knp.hu/hu/