IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

HÉTFÜ: JÁSZAI MARI SZÍNHÁZ ÉS SZKÉNÉ SZÍNHÁZ: MACBETH

február 3. – 19:00 - 20:00

Gábor Miklós-díjas Macbeth-alakítással folytatódik a Hétfü-sorozat február 3-án. Idén ugyanis Nagypál Gábor, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Szkéné Színház közös előadásában játszott címszerepéért kapta az elismerést, melyet minden évben a legjobb Shakespeare-alakításért ítélnek oda.

A Macbeth Szikszai Rémusz rendező felfogásában a lélek vívódásáról és nem a hatalom megszerzésének mechanizmusáról szól. A paradoxonok tragédiája ez, egy hatalmas szabadvers az emberi lélekről: ott van bennünk a jó mellett a rossz is, az érték mellett az értéktelen, a nagyvonalú mellett a kicsinyes. Az előadás középpontjában Lady Macbeth és Macbeth szerelme áll: két ember tökéletes belső köre. A Lady szerepében a Szegeden is népszerű Danis Lídiát láthatják a nézők. „Eszményi zsarnokpárost alkotnak ők ketten (…) Nagypál Gábor Macbethje sokat töpreng, és súlyos benső vívódások után szánja rá magát a döntő tettre; személyiségének ambivalenciáját, átváltozásait hűen tükrözi a markáns alakítás. Danis Lídia Lady Macbethje lágyan elomló nőiességből, érzéki szenvedélyből és kőkemény akaratból szőtt varázsos nőalak.” Lady Macbeth nem csak támogatja Macbeth-et, de szinte bele is taszítja a bűnbe, „Danis és Nagypál nem teszik szerethetővé ezt a két nagyon is emberi alakot, akik (főként Macbeth) minden határon túlmennek, de egymáshoz tartozásukat irigylésre méltóvá formázzák, elkerülhetetlen elszakadásuk így valódi dráma.”

Az előadásban a városhoz szintén ezer szállal kötődő Király Attila, valamint Figeczky Bence, Crespo Rodrigo, Dévai Balázs, Kardos Róbert, Maróti Attila, Mikola Gergő, Pilnay Sára, Szakács Hajnalka és Crespo Antonio teremtik meg a királydráma vészjósló hátterét, egy olyan országot, ahol mindenki fél, ahol senki sem őszinte, ahol mindenki önmagát tartja a legtöbbre és érdekei szerint hajlik és dörgölőzik a hatalomhoz… A tatabányai társulat először bizonyíthatja Szegeden, „hogy az egyik legjobb formában lévő hazai színházi csapat (…) Minden figura pontos és erős, ahogy az összjáték sem kevésbé az.”

Belépők 5900 és 4900 Ft-ért válthatóak az előadásra, online az alábbi linken:

Információk:
Honlap: http://bit.ly/2rm1wUy

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
február 3.
Időpont:
19:00 - 20:00
Esemény kategória:

Helyszín

Kisszínház
Horváth Mihály u. 3.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+3662554714
Honlap:
http://www.szinhaz.szeged.hu/