IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

HÉTFÜ: STÚDIÓ K SZÍNHÁZ: SACRA HUNGARICA – a hazaszeretet színháza

2020. január 20. – 19:00 - 20:00

A magyarsághoz, a nemzethez, a hazához és a nemzeti szimbólumokhoz való viszony és az általuk felvetett fontos kérdések állnak a Sacra Hungarica című előadás középpontjában, melyet január 20-án, 19 órától láthatnak a nézők. Urbán András első budapesti rendezése „a kis magyar valóság elviselhetetlen tükörképével szembesít”: egy független színházi társulat valahol Magyarországon rádöbben arra, hogy eddig téves úton járt, rosszul látta a dolgokat, és nyilvános vezeklésre adja a fejét. A bűn felismerésétől a megtisztulásig hosszú, rögös út vezet, és ez számos bonyodalomra ad okot..

Az alkotók történelmünk gazdag irodalmának egyes műveit vették alapul, de a végleges szövegkönyv a próbafolyamat alatti folyamatos művészeti párbeszéd, és az alkotók saját élményei alapján született meg, hiszen „A színész is érez, gondolkodik, tapasztal. Véleménye van. Az előadásban nem önmagát képviseli. Nem képvisel senkit és semmit. Játszik.” – vallja a rendező.
Az Urbán Andrástól megszokott módon ezúttal is az egyéni érzetek és a kanonizált művek kontrasztja teszi frissé és izgalmassá a produkciót, amely bebizonyítja, hogy „A hazával ápolt viszony, ha már odáig eljutunk, hogy egyáltalán gondolkodunk róla, és ez után az előadás után többé nem engedhetjük meg magunknak a nem gondolkodás luxusát, muszáj, hogy gyötrelmes, kételyekkel, fájdalommal és dühvel teli legyen. A magyarországi színházakban merőben ismeretlen hőfokon végrehajtott, életveszélyes küldetés garantáltan kiver majd néhány biztosítékot. ”, hiszen „összes előítéletünk és prekoncepciónk, rémálmaink és vágyaink vannak itt kihangosítva”.

A Szegeden már jól ismert Stúdió K Színház nagyszerű művészei, Homonnai Katalin, Lovas Dániel, Nagypál Gábor, Nyakó Júlia, Pallagi Melitta, Sipos György és Spilák Lajos lesznek láthatóak a színpadon ezen az estén de „a kiváló csapatmunkából is kiemelkedik az ifjú Pallagi Melitta színészi teljesítménye. Megrendítő az odaadás, mellyel megmutatja, miként veszi át a honleányi hazaszeretet helyét a hevült hisztéria, miközben a gondolkodást felváltja az irányított gyűlölködés, s a csatazaj kábulata.”

Belépők 4900 és 3900 Ft-ért válthatóak az előadásra, online az alábbi linken:

Információk:
Honlap: http://bit.ly/35z1vvm

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
2020. január 20.
Időpont:
19:00 - 20:00
Esemény kategória:

Helyszín

Kisszínház
Horváth Mihály u. 3.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+3662554714
Honlap:
http://www.szinhaz.szeged.hu/