Események betöltése

« Összes Események

Hullócsillagok Éjszakája Szegeden

augusztus 12. – 19:00

A tavalyi nagy sikerű programunkat alapul véve több távcsővel is kitelepülünk a Kertész utcába, ahol bárki ingyen és előzetes bejelentkezés nélkül megszemlélheti a csillagos égbolt távoli és halvány látványosságait. Ezzel párhuzamosan a focipálya melletti észlelőréten pedig közösségi hullócsillaglesre invitálunk mindenkit (érdemes pokróccal vagy polifoammal készülni!), ahol lézeres csillagképtúrákat és kvízjátékot is tartunk.
Az éjszaka folyamán a közeli Csillagvizsgálóban előadásokra és az 50 cm-es nagytávcső látványára lehet (elővételben) jegyet váltani.
Fontosabb részletek:
Kezdés: 19:00
Észlelőrét (ingyenes): folyamatos távcsöves észlelés, hullócsillagles és rendszeres égboltbemutató.
Csillagvizsgáló (előzetes jegyvásárlás szükséges): turnusonként előadás és távcsöves észlelés a csillagvizsgáló 50 cm-es teleszkópjával.
Jegyek a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján válthatóak; a belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft. Az SZTE-s kedvezmény ezen rendezvényre nem érvényes.
További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Információk:
Facebook: https://www.facebook.com/cs…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
augusztus 12.
Időpont:
19:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Csillagvizsgáló
Kertész utca
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 544 666
Honlap:
http://www.astro.u-szeged.hu