IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

Ingyenes Senior Tárlatvezetés Virgilius Moldován kiállításán

augusztus 21. – 17:00 - 18:00

6336

Szeretnénk felhívni figyelmeteket, hogy az ingyenes tárlatvezetés csak abban az esetben igénybe vehető, ha megvásároljátok az 500 Ft-os belépőjegyeket, amik a kiállítás megtekintésére jogosítanak fel!

A tárlatot vezeti: Kanyó Csilla

Ezzel a tárlatvezetéssel elsősorban senior (60 év feletti) látogatóinknak szeretnénk kedvezni, de természetesen bárki részt vehet rajta és nem kötelező semmilyen igazolvány, vagy személyes okmány bemutatása. Ugyanakkor a művek és a tárgyalt témák kiválasztásakor elsősorban az idősebb látogatók igényeit tartjuk szem előtt, ezért ajánljuk nekik ezt a foglalkozást.

A tárlatvezetést a most induló önkéntes program frissen végzett tárlatvezetője tartja. Ez a tárlatvezetés kicsit eltér a megszokottól, a résztvevők passzív befogadó helyett aktív szereplői a foglalkozásnak. Sokak számára ez ijesztően is hangozhat, de a programnak kiemelt célja, hogy a képzőművészethez nem igazán értő látogatók számára is közel hozza, lefordítsa, érthetővé és szerethetővé tegye a kiállításokat.

Önkéntes tárlatvezetőink kérdés-alapú módszerrel dolgoznak, ám ezekre a kérdésekre általában nincsenek jó, illetve rossz válaszok, csak különböző meglátások, vélemények. A cél, hogy izgalmas beszélgetés, diskurzus jöjjön létre a művekről, illetve ezek kapcsán a társadalmi kérdések széles köréről. Annak érdekében, hogy a tárlatvezetésen átadott ismeretek még mélyebb nyomot hagyjanak a látogatókban, minden foglalkozásnak része valamilyen „játék”, „aktivitás”. Legyen szó rajzolásról, élőképek létrehozásáról, zenei kapcsolódási pontok megtalálásáról, vagy csak egyszerűen személyes élmények felidézéséről, a résztvevők általában nagyon szeretik ezeket a feladatokat, hiszen lehetőséget adnak arra, hogy kreatív, izgalmas módon dolgozzák fel a hallottakat, látottakat.

Különösen izgalmas diskurzusra számíthatunk a jelenleg Bécsben élő művész, Virgilius Moldovan monumentális szobrai kapcsán! A sokféle szemszögből, nézőpontból megfigyelhető csupasz testek, a realisztikus arcok rendkívül finoman kidolgozottak, a kidudorodó erektől a megfeszített arcizmokig. Moldovan egészen radikálisan szembesít bennünket a csúnyának, torznak tartott alakokkal: felnagyítva, hihetetlen pontossággal mutatja meg az utolsó redőt, gyűrődést is a monumentális testeken.

Várunk tehát mindenkit szeretettel!

Információk:
Facebook: https://www.facebook.com/events/1142534505903407/

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
augusztus 21.
Időpont:
17:00 - 18:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

REÖK
Magyar Ede tér 2.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+3662471411
Honlap:
http://www.reok.hu