IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

IX. Dél-alföldi Harmonikafesztivál – 2019. Szeged

október 19. – 15:00 - 18:00

Az Egyesület fő célkitűzésének megfelelően népszerűsíteni az „ezerarcú” hangszert, a harmonikát és megkedveltetni a közönséggel a harmonika zenét – hagyományteremtéssel gazdagítva Szeged város kulturális életét.

A Harmonikafesztivál országos és határon túli kiterjedésű művészeti találkozó, mely összefogja és erősíti e hangszer előadóművészeit és a harmonikát kedvelő nézőközönséget. Értéket közvetít a különböző zenei műfajok, zeneszerzők, zeneművek bemutatásával. Megismerteti a nézőkkel az elismert harmonikaművészeket és helyi amatőr előadókat. Motivációt ad a szülőknek gyermekeik hangszeres zenetanulásához.

A változatos műsorban hallhatunk klasszikus zeneműveket, népszerű világslágereket, örökzöld dallamokat, filmzenét, improvizációkat és népzenét is.

Fellépnek az Egyesület szólistái és 11 tagú harmonika-zenekara Dr. Bálint Csilla vezetésével; a magyarkanizsai (Szerbia) Harmonikabarátok Kvartett Pavlov Anna vezetésével; Schmidt Attila a Harmonikások Magyarországi Kulturális Egyesületéből. Marosi Zoltán, harmonikaművész és Pecze Zsófia, énekes 60 perces műsora világkörüli zenés utat jár be harmonikával.

A harmonika bársonyos hangjával várunk minden kedves érdeklődőt!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
október 19.
Időpont:
15:00 - 18:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Bálint Sándor Művelődési Ház
Temesvári körút 42.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36-62/432-578