Események betöltése

« Összes Események

Kalandok Nigériában – könyvbemutató

június 13. – 16:30

Dr. Kondricz Péter személyesen is megtapasztalhatta, amikor majd’ két évig élhetett Afrikában, a földrész legnépesebb országában, a Nigériai Szövetségi Köztársaságban. (Amely Magyarországnál tízszer nagyobb területen fekszik, több mint 200 millió lakosa és 37 tagállama van.) Ez idő alatt számtalan mesébe illő, vagy éppen életveszélyes kalandot élt át. Ezeket vetette papírra, foglalta kötetbe úti napló formájában, és jelentette meg a közelmúltban „Kalandok Nigériában, a szultánok, emírek és királyok földjén” címmel.

Erről tart  élvezetes  könyvbemutatót a szerző.

Talán már 15 éve is van annak, hogy nemzetközi informatikai jogászból,
amerikai és magyar IT cégek jogi igazgatójából kalandor lettem, Afrika szerelmese. Először diplomataként kerültem ki Nigériába. Aztán az öltönyt felcseréltem tradicionális törzsi ruhára, a cégautót helyi tömött iránybuszra, az elviselhető európai éghajlatot fojtó melegre és vég nélküli zivataros hetekre, az otthon biztonságát emberrablók, maláriaszúnyogok és tifusz által veszélyeztetett bizonytalanságra. Könyveket jelentettem meg a nigériai hétköznapokról, kalandjaimról, vallásról, vuduról, a túlélésről, a megmagyarázhatatlan vonzalomról a fekete kontinens iránt.
Emellett papírra kellett és kell vetnem mindazon pillanatokat, hangulatokat, örömet, dühöt, felszabadult életérzést, melyet itthon a mindennapokban megélek, olvasok, látok, átélek.
dr. Kondricz Péter

Belépés díjtalan!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
június 13.
Időpont:
16:30
Esemény kategória:

Helyszín

Agóra, Informatórium (II. emelet)
Kálvária sugárút 23.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép