Események betöltése

« Összes Események

Két torony túra a Fehér-tón 10.17.

október 17. – 15:00 - 18:00

túra 2021. október 17-én 15 órakor kezdődik a Tisza-völgyi Bemutatóháznál és kb naplementéig tart, így van esélyünk a vonuló darvak korán érkező csapatait is látni a területen.
Szervező: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.
A résztvevők száma korlátozott, 6-8 család túránként, így FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES ELŐZETES BEJELENTKEZÉS: Ábrahám Krisztián, abrahamk@knp.hu, 30/638-0297
AUTÓVAL: A Bemutatóház az E5-ös út (régi pesti út, más nevén E75-ös számú főút) 157 és 158. számú kilométertáblái között található. Közúti múzeumtábla jelzi a főút mentén. A főbejárat a főútról nyílik, ahol a pihenőparkolóban lehet megállni menetirány szerint Bp felé haladó oldalon. A kapun nagy tábla látható Tisza-völgyi Bemutatóház felirattal, a Kiskunsági Nemzeti Park logójával.
TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: Busszal a Szatymazi temető helyközi megállónál kell leszállni, a Bemutatóházon túl 300 méterre. Vonattal érkezve Szatymaz megállóig kell kérni a jegyet, onnan 20 perc séta a Bemutatóház. VÁRHATÓAN JÁRMŰVEKKEL KELL MOZOGNUNK A HELYSZÍNEK KÖZÖTT. A busszal érkezőknek segítünk, a jelentkezésben érdemes kérni. Hazafelé is szoktunk egymásnak segíteni lehetőség szerint telekocsis rendszerrel.
TÁV: a madarak útvonalától függően 3 – 5 km.
Kisgyerekek is jöhetnek, a távot könnyedén teljesíteni szokták.
DÍJ: felnőtt 2000 Ft, diák és nyugdíjas 1500 Ft – a helyszínen fizetendő. (A jegyár tartalmazza a Bemutatóház kis kiállításának belépőjét is.)
AJÁNLOTT ÖLTÖZÉK: TEREPSZÍNŰ VAGY SÖTÉT RUHA. (Fekete, barna vagy bármilyen sötét kabát is jó. Kérjük kerüljék a feltűnő, rikító színeket!). Gumicsizmára nincs szükség, inkább túracipő, bármilyen kényelmes cipő ajánlott. Füves ösvényeken sétálunk, a túra során használt utak akár eső után is jól járhatóak.
Akinek van távcsöve, lehet hozni :)(Korlátozott számban tudunk biztosítani távcsövet). Fényképezőgépet is lehet hozni; kérünk mindenkit, hogy vakut a darulesen ne használjon. Köszönjük.
Külön időpontot is tudunk adni csoportoknak egyéni egyeztetés szerint.
Szeretettel várunk mindenkit.

Információk:
Telefonszám: +36306380297
E-mail: abrahamk@knp.hu
Facebook: https://www.facebook.com/Sz…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://www.knp.hu/hu/

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
október 17.
Időpont:
15:00 - 18:00
Esemény kategóriák:
,

Szervező

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Helyszín

Tisza-völgyi Bemutatóház (E5 út; a 158-as km szelvénynél, Szatymaz külterület)
Tisza-völgyi Bemutatóház
Szatymaz, Magyarország
+ Google Térkép