Szeged Tourinform
http://szegedtourism.hu/hu/esemeny/ket-torony-tura-a-feher-ton-kiskunsagi-np-ig/

Két torony túra a Fehér-tón; Kiskunsági NP Ig.
A túra 2021. október 16-án 15 órakor kezdődik a Tisza-völgyi Bemutatóháznál és kb naplementéig tart, így van esélyünk a vonuló darvak korán érkező csapatait is látni a területen.
Szervező: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.
A résztvevők száma korlátozott, 6-8 család túránként, így FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES ELŐZETES BEJELENTKEZÉS: Ábrahám Krisztián, abrahamk@knp.hu, 30/638-0297
AUTÓVAL: A Bemutatóház az E5-ös út (régi pesti út, más nevén E75-ös számú főút) 157 és 158. számú kilométertáblái között található. Közúti múzeumtábla jelzi a főút mentén. A főbejárat a főútról nyílik, ahol a pihenőparkolóban lehet megállni menetirány szerint Bp felé haladó oldalon. A kapun nagy tábla látható Tisza-völgyi Bemutatóház felirattal, a Kiskunsági Nemzeti Park logójával.
TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: Busszal a Szatymazi temető helyközi megállónál kell leszállni, a Bemutatóházon túl 300 méterre. Vonattal érkezve Szatymaz megállóig kell kérni a jegyet, onnan 20 perc séta a Bemutatóház. VÁRHATÓAN JÁRMŰVEKKEL KELL MOZOGNUNK A HELYSZÍNEK KÖZÖTT. A busszal érkezőknek segítünk, a jelentkezésben érdemes kérni. Hazafelé is szoktunk egymásnak segíteni lehetőség szerint telekocsis rendszerrel.
TÁV: a madarak útvonalától függően 3 - 5 km.
Kisgyerekek is jöhetnek, a távot könnyedén teljesíteni szokták.
DÍJ: felnőtt 2000 Ft, diák és nyugdíjas 1500 Ft - a helyszínen fizetendő. (A jegyár tartalmazza a Bemutatóház kis kiállításának belépőjét is.)
AJÁNLOTT ÖLTÖZÉK: TEREPSZÍNŰ VAGY SÖTÉT RUHA. (Fekete, barna vagy bármilyen sötét kabát is jó. Kérjük kerüljék a feltűnő, rikító színeket!). Gumicsizmára nincs szükség, inkább túracipő, bármilyen kényelmes cipő ajánlott. Füves ösvényeken sétálunk, a túra során használt utak akár eső után is jól járhatóak.
Akinek van távcsöve, lehet hozni :)(Korlátozott számban tudunk biztosítani távcsövet). Fényképezőgépet is lehet hozni; kérünk mindenkit, hogy vakut a darulesen ne használjon. Köszönjük.
Külön időpontot is tudunk adni csoportoknak egyéni egyeztetés szerint.
Szeretettel várunk mindenkit. Információk: Telefonszám: +36306380297 E-mail: abrahamk@knp.hu Facebook: https://www.facebook.com/Sz... 1 Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev... 2 Honlap: https://www.knp.hu/hu/ 3
Links:
  1. https://www.facebook.com/Szegedi-Feh%C3%A9r-t%C3%B 3-237706959678883
  2. https://www.facebook.com/events/442933247075467/
  3. https://www.knp.hu/hu/