Események betöltése

« Összes Események

MÉG EGY ESTE BORLAI GERGŐVEL

október 10. – 19:00 - 20:30

Az est témái:
– music business napjainkban
– a social media elõnye/hátránya
– a youtube funkciója
– dobhangolás
– stúdiólét
– technika vs groove

Ismertető:

Borlai Gergő 1978 május 27-én született Budapesten. Édesanyja a Magyar Rádió egyik vezető hangmestere volt, édesapja az ország egyik legjobb hangmérnöke. Muzikalitása és rendkívüli zenei képességei már nagyon korán megmutatkoztak. Három éves korától dobolt, édesapjának köszönhetően szinte születésétől fogva dzsessz és jazz fusion lemezeket hallgatott. Hatéves korában édesanyja a neves dobtanárhoz, Nesztor Ivánhoz vitte el, ahol 12 éves koráig tanult. Ezt követően autodidakta módon képezte magát, kiegészítve Szanyi Jánostól vett dobórákkal. Zongorán és basszusgitáron saját maga tanult meg játszani. Már 12 évesen a hazai zenei élvonalban dobolt, neves, nála sokkal idősebb sztárzenészek foglalkoztatták zenekaraikban.

1998-ban, húszéves korában jelent meg első lemeze 17 címmel, amely arra utal, hogy tizenhét éves korában kezdte el saját számait írni. 2001-ben megalapította első zenekarát, a thrash-metal-pop-funk-jazz-rock-ot játszó European Mantra-t, amely 2008-ban feloszlott, majd 2010 februárjában újra összeállt. Gergő 2004 elején stúdióba vonult, hogy elkészítse második, önálló albumát Sausage címen. Az új anyagon minden zenei stílus képviselteti magát, de főként a jazz alapokon nyugvó, elektronikus hangzások kapnak szerepet. 2009-ben portréfilm készült róla Páratlan ritmusok címmel, amely 2003-tól követi nyomon dobos pályafutását egészen 2009-ig. Még ebben az évben Borlai bejelentette a következő, M.M.M. című szólólemezét, amely 2010. február 21-én jelent meg.

Az évek során számos magas színvonalú produkcióban vett részt és több száz hangfelvételen játszott. Sokat tanult Presser Gábortól, Babos Gyulától és Tátrai Tibortól. Kétszer választották az év dobosának, megtisztelték két életműdíjjal és két aranylemezt kapott produceri tevékenységeiért. 2001-ben az Arany Dobverő-díjat, 2004-ben az Artisjus „előadóművészi jutalom a kortárs magyar zeneművek bemutatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenységért” díjat vehette át. 2018 őszén Tony MacAlpine európai, majd még ugyan ebben az évben Alapi István lemezbemutató turnéján dobolt.

2020. októberében Gergő fellépett a Zildjian LIVE műsorában, produkciója óriási sikert aratott, ez az esemény megérdemelt helyére, a dobolás szupersztárjai közé repítette őt. Ugyanebben az évben Gergő és a Gretsch cég összefogásával fejlesztettek ki egy egyedi pergődobot. Együtt alkották meg azt, amit Gergő „érzékeny, multifunkcionális, hangos és határtalan” pergőnek nevez. A 2021-es évben már az egész világon elérhető volt Gergő signaturált pergődobja.

A magyar könnyűzene megkerülhetetlen személyiségeiből alakult 2022 nyarán a Godfater nevű supergroup. Gergő új kétlábdobos hangszerén játszik ebben a

formációban, miközben járja a világ fesztiváljait, hangstúdióit, öregbítve hazánk jó hírét a zene világában. A sikertörténet folytatódik.

A SzegeDrums kurzussorozat 2013-ban Gergő szereplésével indult, 2019-ben ismét meglátogatott bennünket és tíz évvel az indulás után újra Gergő lesz a vendégünk.

Jegyár:
elővételben: diák 3.400 Ft, felnőtt 3.900 Ft;
a rendezvény napján: diák 4.400 Ft, felnőtt 4.900 Ft.

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya és IH AJÁNDÉKUTALVÁNY.

Információk:
Telefonszám: +3662423638
E-mail: jegyinfo@ihrk.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ih…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://www.ihrendezvenykoz…
Instagram: https://www.instagram.com/i…
On-line jegyvásárlás: https://jegyek.ihrendezveny…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
október 10.
Időpont:
19:00 - 20:30
Esemény kategóriák:
, , ,

Szervező

IH Rendezvényközpont
Telefon:
+36 62 423 638
E-mail:
szervezes@ihrk.hu
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/

Helyszín

IH Rendezvényközpont
Felső Tisza-part 2.
Szeged, 6721 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 638
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/