Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„Mindennapi ételünk…” – kalandozások a magyar népi konyhában: Tarhonya

június 3. – 14:00 - 18:00

A szegedi nép igen szorgos volt, mi sem bizonyítja ezt, hogy egy héten többször került tarhonya az asztalra. Hiszen egy asszony csak akkor főzött, ha sok dolga akadt. A
szegedi parasztasszonyok lisztből és két Boldogasszony között tojt tojásból készítették. Már kora reggel hozzáfogtak, hogy délelőtt készen legyenek és a jó nyári meleg napon megszárítsák. Főzték levesbe vagy pörköltbe. Pirítva krumplival.

A „Mindennapi ételünk…” következő foglalkozásán a tarhonyakészítés rejtélyeibe vezetjük be az érdeklődőket.

Belépő: 2500 Ft/fő

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
június 3.
Időpont:
14:00 - 18:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Alsóvárosi Napsugaras Tájház
Nyíl u. 43.
Szeged, 6725 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 30 501 2822
Honlap:
http://www.napsugarashaz.hu/