Események betöltése

« Összes Események

„Nagy Szegedön esött szertelen csudákról”

június 1. – 17:00 - június 17. – 17:00

A művészet az ismeretátadáson túl a közösségformálás, mint személyiségfejlesztő módszer egyik eszköze is. A közös olvasmányok, képzőművészeti és zenei hatások beszédtémát, élményeket adnak, hozzájárulnak a kapcsolatépítés, az együvé tartozás érzésének kialakításához. Ha ezek a történetek a lakóhelyünkről, Szegedről szólnak, akkor azok a helyi közösség összetartozását erősítik akkor is, ha az egyes személyek nem ismerik egymást.

Fontosnak tartom, hogy a mai digitális világban gyerekeink, unokáink számára vonzóvá tegyük az ismeretszerzés hagyományos formáit is.
Ennek egyik módja, hogy a régies nyelvezetű, ma már nehezen olvasható történeti forrásokat a fiatal korosztály részére élvezhetővé téve, színes képekkel illusztrálva megkönnyítsük azok feldolgozását.

Alkotásaim Szeged és a Szegeden élő emberek régmúltját mutatják be egy festménysorozat formájában. A témában fellelhető írásos és képi dokumentumok felhasználásával olyan mozzanatokat gyűjtöttem össze, amelyek a nagy történeti fordulatok mellett kisebb hangsúlyt kapnak, viszont alkalmasak arra, hogy segítségükkel bepillantsunk itt élt elődeink mindennapjaiba. A művek egy-egy fontos eseményt vagy jeles épületet mutatnak be a múltból, összekapcsolva azt a lakosság hétköznapi tevékenységével.

Lázár Éva

Információk:
Telefonszám: +36-62/563-480
Facebook: https://www.facebook.com/ag…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
június 1. – 17:00
Vége:
június 17. – 17:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Agóra (Szent-Györgyi Albert Agóra)
Kálvária sgt. 23.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 563 480
Honlap:
http://www.agoraszeged.hu/