kárász utca paprikafüzérrel 1.

Események betöltése

« Összes Események

Náray Tamás – ENTRÉE

július 13. – 18:00 - szeptember 5. – 18:00

6305

Bár kevesen tudják, Náray Tamás a divattervezés mellett már több mint 15 éve fest. Ez a tevékenysége az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott: komoly nemzetközi gyűjteményekben is megtalálhatók már alkotásai.

Többek közt Németországból, Spanyolországból, Svájcból és Ausztriából érkeztek meg a Reök-palotába a festmények a gyűjtőktől, de új alkotásokat is láthatnak a palotában: az egyik darab kifejezetten a szegedi tárlatra készült. A művész önmaga legnagyobb kritikusa, tökéletességre törekvése minden munkájából, így a festményeiről is sugárzik. „Közvetlenül az ember lelkére hatnak” – emelték ki a nonfiguratív, expresszív festményekről egyik pesti kiállítása során.

A szegedi kiállítást is rendező Jerger Krisztina művészettörténész elmondta, hogy a művész sok munkája közül a legérettebbeket válogatták ki. A kurátorok, Jerger Krisztina és Dr. Nátyi Róbert jóvoltából a REÖK letisztult tereiben alaposan átgondolt koncepció mentén haladva fedezhetjük fel az alkotásokat. Mindegyik terem külön világot nyit meg előttünk, valamint a vetítéseknek köszönhetően Náray Tamás saját maga is elmond több apró részletet a festői munkásságáról.

A nagyobb intézmények közül elsőként szervez Náray munkáiból kiállítást a palota – egészen szeptember 5-ig ismerhetik meg látogatók a művész új oldalát.

Információk:
Facebook: https://www.facebook.com/reokszeged/
Honlap: http://reok.hu/hu/reok

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
július 13. – 18:00
Vége:
szeptember 5. – 18:00
Esemény kategória:

Helyszín

Reök-palota
Magyar Ede tér 2.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36-62/471-169
Honlap:
http://www.szegediszabadteri.hu