Események betöltése

« Összes Események

Oktatás – művészet – hagyomány: a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum jubileumi kiállítása a REÖK-ben

február 2. – 17:00 - március 17. – 18:00

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum képző- és iparművészeti tagozatainak alkotásaiból rendeznek kiállítást a REÖK-ben. Az Oktatás – művészet – hagyomány című tárlat az országos szinten is kiemelt jelentőségű művészeti iskolában tanító és itt végzett szegedi és Szegedhez kötődő alkotók generációinak művein keresztül mutatja be átfogóan a jeles szakgimnáziumban hat évtizede zajló művészetoktatási és kreatív munkát.
A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum 125 esztendős fennállását ünneplő rendezvénysorozat folytatásaként a Szakgimnázium hosszú évtizedekre visszanyúló, sokrétű és jelentős alkotóművészeti hagyományait átfogó tárlat mutatja majd be a REÖK-ben február 2-től. Az Oktatás – művészet – hagyomány címet viselő kiállítás összművészeti igénnyel, a grafikus, szobrász, kerámiaműves és textilműves szakirányok képviselte szakágakat felvonultató, példátlan műfaji és technikai sokszínűséget megjelenítő gyűjteménnyel kívánja átfogóan reprezentálni a Tömörkényben zajló, és a szegedi iskola hagyományaiból kivirágzott alkotómunkát.
A tárlat nemcsak az iskola minden művészeti ágának, de a hozzá és Szegedhez kötődő művészek több generációjának teret ad majd, legyen szó a tagozat művésztanárairól, műhelyeiből kikerült neves öregdiákokról, néhai vagy ma is aktív, már elismert vagy pályájukat éppen kibontakoztató, szegedi kötődésű képzőművészekről, soraik között nem egy Munkácsy Mihály-díjas alkotóval Kiállít többek között Bukor Tibor festő-, Dobó Bianka képző-, H. Dinnyés Éva keramikus-, Henn László András festő-, Huszár Imre képző-, Imre Mariann képző-, Kalmár Márton szobrász-, Kántor Ágnes festő-, Kubinyi Anna textil-, Kis Jenő Ferenc szobrász-, Kóthay Gábor grafikus-, Kotormán Norbert szobrász-, Pölös Endre grafikus-, Samu Katalin szobrász-, Szalay Ferenc festő-, grafikus-, Székó Gábor szobrász-, Szurcsik József festő-, T. Nagy Irén szobrász-, Tápai Antal szobrász-, Tóth Sándor szobrász- és Zoltánfy István festőművész is.
A Reök-palotában február 2. péntek 17.00 órától március 17. vasárnapig várja a Szakgimnázium volt és jelenlegi diákjait, oktatóit, pártolóit és minden érdeklődőt.
Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond a Tömörkény István Gimnázium igazgatója, Dr. Kakuszi Béla Péter és Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház, mint befogadó intézmény főigazgatója. A REÖK vezető kurátora, az SZTE BBMK dékánja, Dr. Nátyi Róbert művészettörténész nyitja meg a Szeged város kulturális életében egyedülálló kiállítást, ahol talán kiderül, mit jelentett az elmúlt évtizedek során és mit jelent ma, szegedi képző- és iparművészek újabb és újabb nemzedékei számára: tömörkényesnek lenni.

Információk:
Telefonszám: +3662/471-411
E-mail: gyakornok@szegediszabadteri.hu
Facebook: https://www.facebook.com/re…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://reok.hu/
Instagram: https://www.instagram.com/r…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
február 2. – 17:00
Vége:
március 17. – 18:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

REÖK Szeged
Magyar Ede tér 2.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
62/471-411
Honlap:
http://reok.hu