Események betöltése

« Összes Események

Őszi darules a szegedi Fehér-tónál 2022.10.16.

október 16. – 15:00 - 18:00

A DARULESRŐL: Az őszi madárvonulás idején fél Európa daruállománya érinti útja során a magyar Alföldet. A Hortobágy felől érkező darvak száma a vonulás tetőpontján elérheti a 40-50 ezret a Szegedi Fehér-tónál. Ebben az időszakban szervezzük a daruleseket, melyeken a Tisza-völgyi Bemutatóház kiállításán tartott rövid vezetés után a tórendszer ideális pontján várjuk be a darvak érkezését, miközben a természet más érdekességeit is megfigyelhetjük.

A túra 2022. október 16-án 15.00-kor kezdődik a Tisza-völgyi Bemutatóháznál és kb. naplementéig tart. A darvak száma ilyenkor még kevesebb lehet, aki inkább nagyobb tömegben szeretné látni őket, válasszon későbbi időpontot.

A résztvevők száma korlátozott, 6-8 család túránként, így ELŐZETES BEJELENTKEZÉS FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES : messenger üzenetben, mailen abrahamk@knp.hu, telefonon Ábrahám Krisztián, +36-30/638-0297

SÖTÉT SZÍNŰ RUHA JAVASOLT! (Fekete, barna vagy bármilyen sötét kabát is jó. Kérjük kerülni a feltűnő, rikító színeket!) Gumicsizmára nincs szükség, inkább túracipő, bármilyen kényelmes cipő ajánlott. Füves ösvényeken sétálunk, a túra során használt utak akár eső után is jól járhatóak. Meleg öltözék javasolt.
Akinek van távcsöve, lehet hozni 🙂 (Korlátozott számban tudunk biztosítani távcsövet.)

Megközelítés:
AUTÓVAL: a Bemutatóház az E5-ös út (régi pesti út, más nevén E75-ös számú főút) 157. és 158. számú kilométertáblái között található (Szatymaz külterület). Közúti múzeumtábla jelzi a főút mentén. A főbejárat a főútról nyílik a menetirány szerint Bp. felé haladó oldalon, ahol a pihenőparkolóban lehet megállni. A kapun nagy tábla látható Tisza-völgyi Bemutatóház felirattal, a Kiskunsági Nemzeti Park logójával.
TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:
Busszal a Szatymazi temető helyközi megállónál kell leszállni, a Bemutatóházon túl 300 méterre.
Vonattal érkezve Szatymaz megállóig kell kérni a jegyet, onnan 20 perc séta a Bemutatóház.

VÁRHATÓAN JÁRMŰVEKKEL KELL MOZOGNUNK A HELYSZÍNEK KÖZÖTT. A busszal érkezőknek segítünk. Hazafelé is szoktunk egymásnak segíteni lehetőség szerint telekocsis rendszerrel.

TÁV: a madarak útvonalától függően 3 – 5 km.

Kisgyerekek is jöhetnek, a távot könnyedén teljesíteni szokták.
Fényképezőgépet is lehet hozni, de kérünk mindenkit, hogy vakut a darulesen ne használjon. Köszönjük.

Jegyárak: felnőtt 2000 Ft, diák és nyugdíjas 1500 Ft – a helyszínen fizetendő. (A jegyár tartalmazza a Bemutatóház kiállításának belépőjét is.)

Csoportoknak külön időpontot is tudunk adni egyéni egyeztetés szerint.

Szeretettel várunk mindenkit!

Információk:
Telefonszám: +36-30/638-0297
E-mail: abrahamk@knp.hu
Facebook: https://www.facebook.com/Sz…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://www.knp.hu/hu/

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
október 16.
Időpont:
15:00 - 18:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Tisza-völgyi Bemutatóház
I. kerület
Szeged, 6763 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36-30/638-0297