Események betöltése

« Összes Események

Péntek esti csillagászat a Szegedi Csillagvizsgálóban

július 26. – 19:00 - 22:00

Időjárástól függetlenül, minden nyitva tartásunk alkalmával könnyed és közérthető ismeretterjesztő előadásokkal várjuk látogatóinkat. Ezen változatos prezentációk a csillagászat legizgalmasabb területeit ölelik fel, mint például a Naprendszer kis- és nagy égitestjeinek vizsgálata, az űrutazás jövője, az idegen világok felfedezése vagy éppen a fekete lyukak rejtélyes természete. Mindezekről csillagászok szakértő tolmácsolásában hallhatnak a hozzánk ellátogatók, akik felmerülő csillagászati-űrkutatási kérdéseikre is kivétel nélkül válaszokat kaphatnak.

Az űr csodái azonban akkor a legélvezetesebbek, ha a saját szemünkkel pillanthatjuk meg azokat, ezért derült idő esetén minden kedves látogatónknak lehetősége nyílik a Galilei-élmény megtapasztalására. Távcsőparkunk segítségével feltárulnak a távoli galaxisok, a halvány csillagködök, a zsúfolt csillaghalmazok vagy akár a Naprendszer bolygóinak valódi természete is. A csillagászati észlelést még izgalmasabbá teszi a Szegedi Csillagvizsgáló büszkesége, a kupolában lakó 50 cm átmérőjű RC teleszkóp, amely hazánk egyik legjobb bemutató távcsöve.

A távcsöves bemutató mellett derült időben lézeres csillagképtúrákat is tartunk, ahol sorra vesszük a szabad szemmel látható legfényesebb csillagok által kirajzolt csillagképeket. Bemutatónk során segítünk eligazodni az égbolton csakúgy, mint a mítoszok útvesztőjében. Borult időben sem maradunk adósak a programokkal, ilyenkor többek között virtuális csillagképtúrával pótoljuk az élményt.

További információk és elővételes jegyvásárlási lehetőség a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján érhetők el.

Információk:
Telefonszám: +36-30/839-0922
E-mail: szegedicsillagvizsgalo@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/cs…
Honlap: http://szegedicsillagvizsga…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
július 26.
Időpont:
19:00 - 22:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Szegedi Csillagvizsgáló
Kertész utca 3.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36-30/839-0922
Honlap:
https://szegedicsillagvizsgalo.hu/