IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

Prof. Dr. Gyenge Zoltán: A művészet születése

március 12. – 18:00 - 20:00

8203

Újabb remekbe szabott téma, újabb kitűnő előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán – vendégünk Prof. Dr. Gyenge Zoltán filozófus, író, tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja!

Joachim Winckelmann szerint „a művészet legtisztább forrásai nyitva állnak: boldog az, ki megtalálja és megízleli azokat.” A művészet szemlélete tehát megtisztít, és egyben kiemel a hétköznapokból, mondjuk, amikor az ember csak a mindennapok közönyével hadakozik. Kérdése persze mindenkinek lehet: mi számít művészetnek és mi nem? Mitől művészet a művészet, és mitől giccs a giccs? Lehet-e beszélni a művészetről vagy azt csinálni „kell”? Lehet-e tanulni a művészetet vagy az csak ösztönös megérzés? Mi a szép, és hogyan változott meg Botticellitől Rubensig? Manapság, amikor mindent a pénzben mérhető haszonnal mérnek, ugyancsak jogos feltennünk a kérdést: van-e haszna a művészetnek vagy a művészet „haszon-talan”? Nincs olyan, aki valamilyen formában ne tette volna fel ezeket a kérdéseket, legyen az alkotó vagy művészetet szerető. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni az előadás, sok példával (Giorgione, Mantegna vagy Tiziano képeivel) a művészet különböző korszakaiból.

Jegyár:

kedvezményes 1200 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 1600 Ft

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Információk:
Telefonszám: 423641
E-mail: jegyinfo@ihrk.hu
Honlap: http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/1571

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
március 12.
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

IH Rendezvényközpont
Felső Tisza-part 2.
Szeged, 6721 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 638
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/