Szeged Tourinform
http://szegedtourism.hu/hu/esemeny/repulo-viragok-tropusi-lepkekert-az-szte-fuveszkertben-ovodas-es-iskolas-csoportoknak/

Repülő virágok - trópusi lepkekert az SZTE Füvészkertben óvodás és iskolás csoportoknak
Repülő virágok – trópusi lepkekert óvodás és iskolás csoportoknak

Április 27-én, szombaton újra megnyitja kapuit a trópusi lepkekert, mely egészen szeptember végéig megtekinthető Szegeden, az SZTE Füvészkertben.
Csöppnyi esőerdőt varázsoltunk egy fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a pillangók és szemet gyönyörködtetően libbennek növényről-növényre, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak. A gyerekek a sétautat bejárva 20 lepkefaj, közel 400 színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain. A helyszínen egy rövid szakvezetéssel adunk bepillantást a lepkék érdekes világába.

Hasznos információk:
Amennyiben a trópusi lepkekert témájához kapcsolódó „Repülő virágok” foglalkozást szeretnének kérni, akkor ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges Balogh-Langer Lajosnál (70/439-93-22). A foglalkozás díja 2000Ft/csoport.

Ha önállóan szeretnék felfedezni a lepkekertet, arra is van lehetőség. Az esetleges torlódások elkerülése érdekében ebben az esetben is érdemes előre jelezni a csoport érkezését, különösen, ha egyszerre több osztály érkezik. Ezt a fuveszkert@bio.u-szeged.hu címen tehetik meg.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a helyiségben magas páratartalom (70%) és hőmérséklet (30-35°C) uralkodik!

Akciós belépőjegy ajánlatunk:
óvodás csoport + 3 fő kísérő pedagógus: 550Ft/fő, mely a Füvészkert és a trópusi lepkekert látogatását is tartalmazza.
iskolás csoport + 2 fő kísérő pedagógus: 650Ft/fő, mely a Füvészkert és a trópusi lepkekert látogatását is tartalmazza. Információk: Telefonszám: 06-70/439-93-22 E-mail: fuveszkert@bio.u-szeged.hu Honlap: http://www.fuveszkert.u-szeged.hu 1
Links:
  1. http://www.fuveszkert.u-szeged.hu