Szeged Tourinform
http://szegedtourism.hu/hu/esemeny/repulo-viragok-tropusi-lepkekert-az-szte-fuveszkertben/

Repülő virágok - trópusi lepkekert az SZTE Füvészkertben
Repülő virágok – trópusi lepkekert
Május 1-jén, pénteken újra megnyitja kapuit a trópusi lepkekert.
Egy trópusi esőerdőt idéző fóliasátorban több száz Közép-Amerikából származó egzotikus pillangót lehet megfigyelni testközelből. A bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a lepkék, melyek azután a sátor növényei között élik mindennapjaikat, a lepkeetetőknél táplálkoznak, szemet gyönyörködtetően libbennek levélről-levélre vagy éppen a látogatók ruháján, karján landolnak. A sétautat bejárva 20 lepkefaj, közel 400 színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők.
Igazán nem mindennapi élményt jelent ezeknek a különleges, nagy méretű, élénk színekben pompázó pillangóknak a megfigyelése, fotózása. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain. A helyszínen rövid szakvezetést biztosítunk és információs táblák is segíti a látottak elmélyítését. A lepkekerthez kapcsoltan tekinthető meg a páfránygyűjteményünk is.
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a helyiségben magas páratartalom (70%) és hőmérséklet (30-35°C) uralkodik!

Látogatható: május 1. - szeptember 30.
Nyitva tartás: minden nap 9.00-17.45. (zárva: 12.00-13.00)

Külön belépőjeggyel látogatható:
felnőtt: 450Ft/fő
óvodás, diák, nyugdíjas, SZTE dolgozó/diák: 350Ft/fő
csoportos kedvezmény (15 főtől):
felnőtt: 400Ft/fő
óvodás, diák, nyugdíjas, SZTE dolgozó/diák: 300Ft/fő Információk: Telefonszám: 62/ 544-108 E-mail: fuveszkert@bio.u-szeged.hu Honlap: http://www.fuveszkert.u-szeged.hu 1
Links:
  1. http://www.fuveszkert.u-szeged.hu