Események betöltése

« Összes Események

Tapintható Univerzum – kiállítás

január 22. – 11:00 - 15:00

Veszprém, Békéscsaba, Szombathely, Győr és Budapest után Szegeden lesz megtekinthető a Bakonyi Csillagászati Egyesület hallható-tapintható ismeretterjesztő programja a Szent-Györgyi Albert Agórában. A tapintható és audio-guide-dal kiegészített interaktív kiállítás csak 2022. január 22-én szombaton lesz látogatható, a részvétel ingyenes.

A Tapintható univerzum program során összesen 90 tapintható, domborított, egyedileg festett modellen keresztül megismerhetjük saját naprendszerünk égitestjeit. Az egyes makettekhez részletes audio-leírás tartozik. A tapintható, interaktív tárlat megalkotói a vak és gyengénlátó embereknek hiánypótló módon adnak betekintést az univerzum leginkább látás útján megismerhető izgalmas világába. A program érdekessége, hogy látók és látássérültek is egyformán élvezhetik és megérthetik azt.

A bemutató teljes élvezetéhez NFC vagy QR-kód olvasására alkalmas okostelefon szükséges, fülhallgatóval. (A legtöbb okostelefon alkalmas NFC és QR-kód olvasásra.) Amennyiben rendelkezik ilyen eszközzel, kérjük, azt mindenképpen hozza magával! Azok számára, akiknek nincs okostelefonjuk, a szervezők korlátozott számban tudnak eszközt biztosítani.
Látássérült érdeklődők számára lehetőség van csillagászok általi idegenvezetésre is, amelyre a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei
Egyesületénél (elnok.szegedvakok@gmail.com) vagy a helyszínen lehet regisztrálni az alábbi időpontokra: 12:20, 13:35, 14:50.

További információk a Szegedi Csillagvizsgáló Facebook-oldalán, valamint a 30/839-0922 telefonszámon érhetőek el.

Információk:
Honlap: http://www.agoraszeged.hu/p…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
január 22.
Időpont:
11:00 - 15:00
Esemény kategóriák:
, , , , ,

Szervező

Agóra (Szent-Györgyi Albert Agóra)
Telefon:
+36 62 563 480
E-mail:
kapcsolat@agoraszeged.hu
Honlap:
http://www.agoraszeged.hu/

Helyszín

Agóra (Szent-Györgyi Albert Agóra)
Kálvária sgt. 23.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 563 480
Honlap:
http://www.agoraszeged.hu/