Események betöltése

« Összes Események

Tendenciák – a Magyar Festők Társaságának kiállítása a REÖK-ben

június 1. – 16:00 - június 4. – 18:00

A Magyar Festők Társasága „előrehozott jubileumi kiállítást” rendez a szegedi REÖK Palota termeiben április 29-től június 4-ig. Soha még ekkora helyen ennyi alkotója a Magyar Festők Társaságának nem állított ki. Soha nem összegezték még azokat az irányokat, szándékokat – a címben foglalt – Tendenciákat, melyek az elmúlt évtizedekben ezt a több mint 250 főt meghaladó létszámú művésztársulást jellemezték.
Hazánk egyik legnagyobb festőegyesületének alkotóművészei az utóbbi 5 évben készült alkotásaikból mutatnak be műveket a tárlaton. Így lehetőség nyílik a Magyar Festők Társaságának tagjai munkásságának sokszínűségét, gazdag „palettáját” megismerni, s egyben a látogatók számára betekintést adni a hazai kortárs festészet éppen, hogy nem kicsiny szegmensébe.

„A kortárs magyar festészet az utóbbi harminc évben hatalmas változáson, átalakuláson ment keresztül. Mind stilárisan, mind gondolatiságban, vagy technikai irányokban széles a merítés. Rengeteg út, megvalósítható kísérlet jellemzi ezt az időszakot, s ebből a Magyar Festők Társaságának tagjai sem maradhattak kívül. Ezért mondhatjuk, hogy sem stiláris, sem pedig szemléleti egység nem jellemzi a kiállítókat, csupán egyetlen – de talán a legfontosabb – kritériumban azonosak: a minőség elvében.” –Sinkó István képzőművész, a Magyar Festők Társaságának elnöke.

Információk:
Telefonszám: +3662/471-411
E-mail: titkarsag@szegediszabadteri.hu
Facebook: https://www.facebook.com/re…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://reok.hu/
Instagram: https://www.instagram.com/r…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
június 1. – 16:00
Vége:
június 4. – 18:00
Esemény kategória:

Helyszín

REÖK Szeged
Magyar Ede tér 2.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
62/471-411
Honlap:
http://reok.hu