Események betöltése

« Összes Események

Tök Jó Hét óvodás és iskolás csoportoknak a Füvészkertben

október 16. – 09:00 - október 20. – 15:00

Idén már tizedik alkalommal invitáljuk az osztályokat egy Tök Jó foglalkozásra, melyen természetesen az ősz egyik népszerű finomsága, a tökfélék családja lesz a főszereplő.
Az osztály kifaraghatja saját Halloween-i tökfiguráját és megismerkedhet ennek a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ünnepnek az eredetével.
A tökkiállításon bemutatjuk a tökök meghökkentő sokféleségét: a hatalmas méretű Halloween tököket, a karcsú lopótök fajtákat, a számtalan szín-, minta- és formagazdagságban növő apró dísztököket és sokféle sütőtököt.
Megtudhatják, hogy a sütésen kívül mi mindenre használható a tökök nagyméretű, kemény héjú kabaktermése és hogy nemcsak kedvelt ínyencség, de nagyon egészséges is a tökmag.
A tökmagok ügyességi játékokban is bizonyíthatják rátermettségüket és mindezek mellett az ősz egyéb növényi érdekességeiből (lombszíneződés, termésérés) is szemezgetni fogunk.
A foglalkozásra előzetes bejelentkezés szükséges Balogh-Langer Lajosnál a 06 70/439-93-22-es telefonszámon vagy a balogh-langer.lajos@szte.hu címen.

Információk:
Telefonszám: +3662 544108
E-mail: fuveszkert@szte.hu
Facebook: https://www.facebook.com/sz…
Honlap: http://www.fuveszkert.u-sze…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
október 16. – 09:00
Vége:
október 20. – 15:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

SZTE Füvészkert, Szeged, Lövölde u. 42.
Lövölde u. 42.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép