kárász utca paprikafüzérrel 1.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Utcazene fesztivál

július 13. – 10:00 - július 15. – 20:00

6276

Az ide látogatók a fülbemászó dallamokon kívül az ízletes sörkülönlegességeket is felfedezhetik és élvezhetik.

Az Utcazene Fesztiválunk célja, hogy zenével árasszuk el Szeged utcáit, melyet a változatos fellépői paletta biztosít 3 napon keresztül. Közel 100 fellépő érkezik a Városba, akik a különböző zenei stílusokat képviselnek, melyek az általunk kijelölt 10 helyszínen (változás jogát fenntartjuk) fognak életre kelni.

Szeretnénk az emberekkel jobban megismertetni a különböző fellépők által képviselt stílusokat, miközben egy kis verseny generálásával interaktív résztvevői is lennének az idelátogatók a fesztiválunknak.
Az 500.000Ft-os fődíj sorsáról a szakmai zsűri szavazna, akik a különböző helyszíneken végighallgatva a versenyzőket, egy szakmai tanácskozás után döntene a fődíj sorsáról.
A közönség szavazata a különdíj sorsáról döntene, melyen belül megkülönböztetünk legjobb együttest és legjobb szóló/duó kategóriát.

Hogyan szavaznak a kedvencükre:
Nem csak a Városban élők és ide érkezők lesznek érintve, hanem a helyi vállalkozók is bekapcsolódnak a kezdeményezésünkbe. A csatlakozott vendéglátó és kereskedelmi egységeket a rendezvény idejére jól látható módon megjelöljük. Az itt történő fogyasztás/vásárlás mértéke alapján szavazó cédulákat kapnának az általunk megjelölt helyekre betérők a blokk mellé, melyet a későbbiekben a kedvenc zenészüknek oda tudnak adni.
Ezeket a szavazatokat a zenészek minden nap végén eljuttatják a szervező csapatnak, így az utolsó nap zárásaként egy ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdetjük a közönség által a legjobbra értékelt zenei fellépőt, akik legjobb szóló/duó és legjobb együttes kategóriában kerülnek kiválasztásra.
A közönség szavazatain kívül egy többtagú szakmai zsűri stáb is értékelni fogja az öt legtöbb szavazatot gyűjtött formációkat és a zsűri értékelése alapján kerül kihirdetésre az 500.000Ft-os fődíj boldog tulajdonosa.
Ki mikor és hol fog játszani?
Az elkészült beosztás alapján a résztvevők 1,5-2 órás zenélési lehetőséget kapnak. Ebbe beleszámoltuk a be- és kipakolást is, így a versenyzőknek elegendő idejük lesz bemutatni a zenei produkciókat.
A résztvevő zenészeket forgószínpad szerűen mozgatjuk a kijelölt pontjaink között, így a helyszínekre mindig különböző zenészek kerülnek.
A versenyzőkkel napi szinten egyeztetjük a fellépések helyszíneit és időpontjait, mely az információs faházunknál és az esemény oldalán folyamatosan nyomon követhető lesz mindenkinek.
Eseményünk fővédnöki tisztségét Városunk Polgármestere, Dr. Botka László vállalta el. Ezen kívül a Szegedi Városkép és Piac Kft. SzegedArt kulturális rendezvénysorozatán belül támogatja rendezvényünket, ugyanis az utcazenészek által bemutatásra kerülő stílusok és produkciók idén Szeged utcáit is megfestik a kulturális sokszínűség nevében.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
július 13. – 10:00
Vége:
július 15. – 20:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Dugonics tér
Szeged, 6720 Magyarország + Google Térkép
Telefon:
62/472-204
Honlap:
http://www.szvp.hu/indul.php