kárász utca paprikafüzérrel 1.

Események betöltése

« Összes Események

Virgilius Moldovan – Looking for identity kiállítás

július 12. – 17:00 - augusztus 31. – 18:00

6304

A jelenleg Bécsben élő művész monumentális szobrai – a sokféle szemszögből, nézőpontból megfigyelhető csupasz testek, a realisztikus arcok – rendkívül finoman kidolgozottak, a kidudorodó erektől a megfeszített arcizmokig. Nem eredménytelenül: az erőteljes mimika zavarba ejtő élességgel mutatja meg a sokszor rejtegetett, mégis mindenkinek ismerős reakciókat. Az egyedülálló technikával készült szilikonszobrok halvány bőrén átütnek az erek és valami szokatlan nyersesség, ami egyszerre meghökkent, és vonzza a tekintetet. Moldovan egészen radikálisan szembesít bennünket a csúnyának, torznak tartott alakokkal: felnagyítva, hihetetlen pontossággal mutatja meg az utolsó redőt, gyűrődést is a monumentális testeken.

Ezek a valóságos emberi testnél sokszor másfélszer, kétszer nagyobb alkotások egy érdekes gondolkodás eredményeként születtek: a test, a tobzódó hús jelen esetben üzenetet közvetít, gondolatok tolmácsolója. A hús-vér emberek, akik ihlették a művészt, szoborrá válva ideákat fogalmaznak meg. A jól ismert szépségideálaink mellé odaállíthatjuk Moldovan műveit, melyek a romlandó, természetnek kiszolgáltatott testet jelenítik meg teljes valójában, de mindig felfedezhető művészettörténeti utalásokkal. Ha jobban megnézzük, a pózok mögött felsejlik az európai kultúrtörténet számos alakja, toposza.

A kiállítás, mely felülírja az eddig ismert szépségkánonokat, egészen a nyár utolsó napjáig, augusztus 31-ig látható a Reök-palotában.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a kiállítás megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott, csak saját felelősségre, valamint szeretnénk jelezni, hogy a műalkotások a nyugalom megzavarására alkalmasak lehetnek.

Információk:
Facebook: https://www.facebook.com/reokszeged/
Honlap: http://reok.hu/hu/reok

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
július 12. – 17:00
Vége:
augusztus 31. – 18:00
Esemény kategória:

Helyszín

Reök-palota
Magyar Ede tér 2.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36-62/471-169
Honlap:
http://www.szegediszabadteri.hu