IMG_6629

Események betöltése

« Összes Események

XV. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

szeptember 1. – 17:00 - november 9. – 17:00

• szeptember 1. (vasárnap) 17.00 óra: Dusha Béla és Dusha-Mezei Annamária kiállítása
„Két szerző, egy téma, két látásmód” a XV. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál nyitó rendezvénye. A kiállítást megnyitja: Barnák László a Szegedi Nemzeti Színház Főigazgatója.

• szeptember 1. (vasárnap) 18.00 óra: a Klezmerész együttes koncertje, a XV. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál nyitó rendezvénye
A 14 éves Klezmerész együttes a zsidó folklór tradicionális klezmer muzsikáját képviseli, így a dalokat is hagyományos hangszerelésben adják elő: hegedű, klarinét, gitár, basszus és dob. A magyar klezmer együttesek körében egyedülállók abban, hogy kétszólamú női vokállal adják elő dalaikat.
Támogatói jegy vásárlására a zsinagóga előcsarnokában van lehetőség.

• szeptember 9. (hétfő) 19.00 óra: Barokk koncert trombitán és orgonán. Teleki Miklós orgonaművész koncertje, közreműködik Simai László trombitaművész.
Teleki Miklós orgonaművészi diplomáját 1995-ben szerezte a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, zongoraművészként a Szegedi Tudományegyetemen 2018-ban végzett. A művész 80-90 hangversenyt ad évente, rendszeresen fellép a budapesti Szent István Bazilikában
Simai László trombitaművész diplomáját 1994-ben szerezte meg a Zeneakadémián. 1993-tól rendszeresen játszott szólistaként a Magyar Filharmónia által szervezett koncerteken itthon és külföldön egyaránt és öt lemezt is készített. Számos hazai és nemzetközi verseny győztese.
A belépőjegy ára: 1000 Ft

• szeptember 15. (vasárnap): Varnus Xavér orgonaművész mostani turnéján a Virtuózokból ismert őstehetség, Korossy-Khayll Csongor játssza majd a Schindler listájának hegedűszólóját, akinek Xavérral közös felvételét már 2 millióan nézték meg a YouTube-on.
Minden jegy elkelt!

• szeptember 18. (szerda) 18.00 óra: Rudas Dániel kántor célja a tradicionális és a modern kántorművészet, a kántori hivatás, mint közvetítőművészet bemutatása, az imaszövegek és a hatásukra alkotott kompozíciók hiteles bemutatása. A koncerteket úgy építik föl, hogy a klasszikus kántori művek mellett megszólaltatnak jiddis dalokat, illetve modern műveket, melyek zsidó zeneszerzők kompozíciói. A koncerten a partnerei Király Miklós operaénekes és Neumark Zoltán zongoraművész.
Támogatói jegy vásárlására a zsinagóga előcsarnokában van lehetőség.

• szeptember 22. (vasárnap) 19.00 óra: Rákász Gergely koncertorgonista „Lords of the Organ” című produkciója. A koncerten szellem találkozik az érzékiséggel. Bach mindig intellektuális kihívásként tekintett a zenére, Vivaldit viszont elsősorban az érdekelte, hogy a zenéje elbűvölő legyen. Szigorú szerkesztettség és Isten szolgálata az egyik, hangzatos dallamívek, amelyek élénk érzelmeket közvetítettek a másik oldalon. Zenei találkozásuk nyomán az egyikük élete gyökeresen megváltozott. Négy csodálatos remekmű rajzolja fel a miért és a miképp útját, kettejük jellemét. Jegyek online kaphatók.

• szeptember 24. (kedd) 19.00 óra: Bródy János a Human Rights 70. évfordulóján – a GAG Management Kft. produkciója (jegyinformáció: www.gagprodukcio.hu, www.gag.jegy.hu)
Az elmúlt évtizedekben Bródy János dalaival és fellépéseivel bizonyította, hogy hűséges maradt hajdani önmagához, és a politikai forgószínpad állásától függetlenül ma is következetesen kiáll a humanista szemlélet és a polgári szabadságjogok mellett. 1948. december 10-én fogadta el az ENSZ közgyűlése az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, mint azt a közös eszményt, melynek elérésére minden népnek és minden nemzetnek törekednie kell. Bródy János a 60-as évek óta képviseli a nyilatkozat alapvető értékeit és sokszínű művészetében jelentős szerepet játszik az egyetemes emberi jogok tisztelete és védelme. Az Illés zenekar 1971-ben oratóriumot írt Human Rights címmel, ami a legendás fehér borítóban jelent meg nagylemezen, Mensáros László közreműködésével. A hatalom szeretete nem a szeretet hatalma

• szeptember 26. (csütörtök) 19.00 óra: Antal Gábor Trió jazz koncertje.
2016-ban alakult az Antal Gábor Trió, mely nemcsak hazánk egyik kiemelkedő jazz-formációja, de nemzetközi sikerekkel is büszkélkedhet. Szerzeményeikben a változatos zenei stílusok, progresszív dallami, harmóniai és ritmikai megoldásokkal vegyülnek és mindegyikben tetten érhető a kortárs jazz hangulata.
A trió tagjai: Antal Gábor – zongora, Fekecs Ákos – dob, Szentgallay György – basszusgitár.
A belépőjegy ára: 1000 Ft

• október 3. (csütörtök) 19.00 óra: Balázs Fecó: “Érints meg még egyszer…” – a GAG Management Kft. produkciója (jegyinformáció: www.gagprodukcio.hu, www.gag.jegy.hu)
A nagykoncert vendége: Szűcs Antal Gábor.
Balázs Fecó pályafutása 1967-ben a Neoton együttesben kezdődött, 1971-ig tartott, majd alapító tagja volt az első supergorupnak, a Taurusnak 1972 május 1-től, ahol mint szerző és mint énekes is bemutatkozott. A kultikussá vált Korállal és a Balázs Fecó Band néven alapított formációival koncertezik a mai napig. Munkásságát számtalan szakmai és állami elismeréssel jutalmazták. Ezen alkalommal, nagyzenekaros LIVE koncertet ad egy tradicionális helyszínen a szegedi Új zsinagógában.

• október 7. (hétfő) 16.30 óra: Kossuth Tivadar festőművész kiállítása. A kiállítást megnyitja: Dusha Béla fotóművész.

• október 17. (csütörtök) 19.00 óra: Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncertje.
A GAG Management Kft. produkciója (jegyinformáció: www.gagprodukcio.hu, www.gag.jegy.hu)
Vera mindig hitt abban, hogy a zenei hidak építése elengedhetetlen különböző stílusok képviselői között. Dalait a jazz, blues, pop és a fekete zene jellemzi, amiket egyedi hangszerelésben hallhat majd a közönség. Színpadra a húszéves Budapest Jazz Orchestrával, Vitáris Ivánnal az Ivan & the Parazol frontemberével és Pásztor Annával, az Anna & the Barbies együttes énekesnőjével lép fel. A humor és a zene fontos, Vera hitvallása az, hogy az éneklés nem csak a zenéről szól, a munkássága egy szolgálat, amit örömforrásnak szán.

• október 30. (szerda) 18.00 óra: Csanádi László DLA orgonaművész koncertje.
Műsor: J. S. Bach, A. Vivaldi, J. Rheinberger, Liszt F., C. Frank, Zsidó énekek a szombati liturgiából.
A belépőjegy ára: 1000 Ft

Egyéb programok:
• szeptember 10. (kedd) 16:30 óra: Hidvégi Máté-Ungvári Tamás: Löw Immánuel válogatott művei II. – Fényszóró drágakövek című könyv bemutatója.
• szeptember 23. (hétfő) 16:30 óra: Horváth Péter író, újságíró, rendező, egyetemi oktató BÁBEL című könyvének bemutatója.
• november 7. (csütörtök) 17:00 óra: Beszélgetés az 1945 című regényről és filmről az alkotókkal.

Vendégek: Szántó T. Gábor író és Török Ferenc rendező

Jegyek kaphatók a ZSINAGÓGA ELŐCSARNOKÁBAN nyitva tartási időben és a koncertek kezdete előtt 1 órával

Bővebb információ: www.szzsh.hu Zsinagóga menüpont
www.facebook.com/zsinagoga.szeged
e-mail: elnok1947@szzsh.hu
tel: 62/423-849 és a +36 30/219-1495 mobilszámon.

A GAG MANAGEMENT KONCERTEKRŐL ÉS JEGYEKRŐL BŐVEBB INFORMÁCIÓ: www.gagprodukcio.hu, www.gag.jegy.hu

Szerevezők: Alapítvány a Szegedi Zsinagógáért, Szegedi Zsidó Hitközség, Szegedi-Magyar Izraeli Baráti Társaság, Izrael Állam Konzuli Képviselete

A műsor szerkesztői a műsorváltoztatás jogát fenntartják.
A rendező szervek egyedi, saját rendezvényeiről külön szórólap készül.
Kérjük férfi látogatóinkat, hogy a zsinagógában kalapot vagy sapkát viseljenek.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
szeptember 1. – 17:00
Vége:
november 9. – 17:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Új Zsinagóga
Jósika u. 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 849
Honlap:
http://www.szzsh.hu