Események betöltése

« Összes Események

XVI. FOOL MOON ACAPPELLA FESZTIVÁL: MAGYAR ACAPPELLA NAP

október 7. – 18:00 - 22:00

Magyar acappella nap

18:00-19:00 – Voice Drops: Jazz Fusion Time

A budapesti Voice Drops acappella együttes öt egybefonódó hanggal hoz új színeket a magyar, hangszerek nélküli énekművészet életébe.

Mindig is többféle zenei műfajból merítettek, viszont mivel tagjai erősen kötődnek a jazzhez, akármihez is nyúlnak, azt mindenhol átszövik a jazz lágyabb vagy éppen ércesebb harmóniái.

Legújabb projektjük a magyar népdalok és kortárs jazz fúziójából született kislemezük, amely első bemutatójának a Fool Moon Acappella Fesztivál ad otthont Szegeden. A lemez alapanyagául szolgáló, és a csapat által nagy gonddal válogatott magyar népdalok mélyen gyökereznek ősi ritmusainkban és dallamainkban, mégis teljesen elszakadnak a hagyományos előadásmódtól, és még közelebb hozzák azokat a ma emberéhez.

20:00-22:00 – Jammal & FmaN beatbox show, Fool Moon

Fekete János ’Jammal’

Jammal szerencsés ember, mert azzal foglalkozhat, ami kisgyermekkora óta vonzza. Családjában zenészek vették és veszik körül, az ő hatásukra kezdett el dobolni, majd szájdobolni. Egyszemélyes nagyzenekarának hangszerei mind ott lapulnak a torkában. A zenész nemcsak mondja, de meg is mutatja, hogy szájjal minden utánozható: a kinyíló ajtó vagy a fékező autó hangja, de még akár a zuhanyzó sűrű zajai is. A pódiumon ezúttal életünk hangjai jelennek meg, azok a hangok, amelyeket már meg sem hallunk, mert annyira természetesek számunkra. De mi történik, ha nem a megszokott módon találkozunk velük? Figyeljünk csak egy kicsit: zene, mese, történet kerekedik belőlük.

Molnár Tibor Attila ’FMaN’

A szegedi lakótelep utcáin kezdte a szájdobolás és acappella éneklést hangszer hiányában, de az underground hiphop, drum and bass és techno bulikból hamar fesztiválok nagyszínpadain találta magát. Zenei produceri tevékenysége és saját zenekarai (Trap kapitány és a THA SHUDRAS, FTV & FMaN looper duo) mellett kísérő zenészként több formációban (Oláh Gergő és a RomaSoul, USNK, Tóth Vera kvartett) évekig Ő szerepelt dobos helyett. Később – megerőltető koncertező életmódja miatt – orvosi utasításra kezdett el ismerkedni a loopolás technikájával és művészetével, melynek segítségével egy gép elismétli a koncerten rögzített felvételeket, így magára tud énekelni és beatboxolni, amitől lényegében egy teljes értékű egyszemélyes zenekarrá válik.

Fool Moon – Vocal Recall

A Fool Moon Vocal Recall koncertje könnyűzenei, teljesen élő acappella koncert, melyben hangszerek nem, vagy csak ritkán – egy-egy pillanat erejéig – szerepelnek, minden betétdal és filmzene 5 emberi hangon szólal meg. Az egészestés műsor dalfeldolgozásai között az 1980-as és ’90-es évek legnagyobb filmslágerei szerepelnek, melyek műfajukat tekintve pop-, disco, funky és rockdalok. A koncert folyamán az együttes tagjai megidézik gyerekkoruk kedvenc filmjeit (Vissza a jövőbe, Végtelen történet, Hegylakó, Bud Spencer és Terence Hill filmjei stb.), melyek betétdalai nyomán a közönség is újra átélheti a ’80-as évek nosztalgiáját. A műsort a dalokhoz kötődő kivetítések, filmrészletek, hangok, vagy az együttes által forgatott saját humoros videórészletek színesítik.

Jegyár:
elővételben 4.500 Ft,
a koncertek napján 5.500 Ft.

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.
Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, IH AJÁNDÉKUTALVÁNY, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB, MBH SZÉP kártya.
Online vásárlásnál IH AJÁNDÉKUTALVÁNNYAL és OTP SZÉP-kártyával is van lehetőség fizetni.

Információk:
Telefonszám: +3662423638
E-mail: jegyinfo@ihrk.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ih…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://www.ihrendezvenykoz…
Instagram: https://www.instagram.com/i…
On-line jegyvásárlás: https://jegyek.ihrendezveny…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
október 7.
Időpont:
18:00 - 22:00
Esemény kategóriák:
, , ,

Szervező

IH Rendezvényközpont
Telefon:
+36 62 423 638
E-mail:
szervezes@ihrk.hu
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/

Helyszín

IH Rendezvényközpont
Felső Tisza-part 2.
Szeged, 6721 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 423 638
Honlap:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu/