Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

ZUG Nap

május 28. – 18:00 - 22:00

Töltsd velünk egy délutánt a ZUG-ban!

Mostantól minden hónapban szeretnénk egy nyílt napot tartani, izgalmas programokkal, kiállítással, zenével, színházzal, ahol megnézheted, hogyan is működünk.

Tandari Anita Másik Szeged című fotókiállítása – rendetlen tárlatvezetéssel és megnyitóval.
Eközben a raktárban: Raktármozi: HLP feat. Góbi Rita Társulat: Az érintés dicsérete

Néhány szó Tandari Anita fotókiállításáról:
Szegeden élek, és mint minden szegedinek megvan az elképzelésem a városról. Úgy gondoltam, hogy ismerem, és nem nagyon tud meglepni. Szeged a Tisza, a Dóm, a Kárász utca, a kiskörút, nagykörút, egyetem, régi épületek, új épületek. Amikor tanultam fotózni, sok más fotóspalántához hasonlóan én is a várost jártam a fényképezőgépemmel. Elkészültek a kötelező gyakorló képek a Dómról, a Belvárosról, később jöttek az apróbb, érdekes részletek. Arcok, alakok a homlokzatokon, különös minták, tükröződések. Egy idő után már nem fogta meg eléggé a képzeletemet. Bicajozás közben sokszor keresek új útvonalakat. Így sikerült felfedezni azt, hogy Szegednek több arca van. A régi ipartelepek különösnek hatnak, még újrahasznosítva is olyan, mintha az időben visszafele utaznánk. Izgalmas, hogyan változik a város, mi lesz azokból a helyekből,amik elveszítették eredeti funkciójukat. Van, hogy a megújulás során teljesen elvesznek, máskor megmaradnak.
Képzeletbeli utazásra a térben is bőven volt alkalom. A belváros után furcsán hatnak a falusi hangulatú utcák és házak. Lehet, hogy más észre se veszi, hogy mennyire különlegesek ezek a helyek. Olykor vidéki hangulatot árasztanak, máskor furcsák, néha kifejezetten nyugtalanítóak.

Raktármozi:
Homo Ludens Project feat. Góbi Rita Társulat

Fontossá vált az érintés. Hozzáérni a másik emberhez, megölelni, megfogni a kezét, kedvesen megsimítani a hátát, vállon veregetni. Majd jött a vírus, és fittyet hányva az egészre megálljt parancsolt a kéznek. Legyen az gyerek vagy felnőtt, félszeg vagy bátor, mindenkinek be kellett zárkóznia a négy fal közé. Tilos lett az érintkezés. Csak a hiányát éreztük. Ezért szeretnénk most dicsérni. Az ölelést. A simogatást. A kokit. A barackot. A kézfogást. Az érintést. A közelit.

Alkotóközösségünk arra vállalkozott, hogy korona vírus okozta a tragédiák helyett ünnepet üljünk, együtt, közösen, egy térben, biztonságosan.
A tánc, a zene és az irodalom elegye, amit az este folyamán látni fogsz. Érzéki dicséret. Simogató óda a közelséghez.

A film hossza 40 perc.

Alkotók:
Benkő Imola Orsolya, Góbi Rita, Hegedűs Ioan Andrei, Nahóczki Viktor, Szilágyi Szabolcs

Időpont: Május 28. (szombat)
Helyszín: ZUG Színház és Művészeti Tetthely (Szeged, Gyertyámos utca 4.)
—–

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Itt tudtok regisztrálni:
https://tixa.hu/zug_nap

Információk:
Facebook: https://www.facebook.com/zu…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
május 28.
Időpont:
18:00 - 22:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

ZUG Színház és Művészeti Tetthely
Gyertyámos utca 4.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép