Fehér-tó

Magyarország legnagyobb szikes tavát Szeged mellett találják. Rendkívüli állat- és növényvilága miatt fokozottan védett területe a Kiskunsági Nemzeti Park része. Remek kikapcsolódás azok számára, akik szeretnek a természetben kirándulni, eközben pedig a 280 madárfajnak otthont adó területen különleges állatokat is megfigyelhetnek.

A táj változásait és a tó élővilágát bemutató Tisza-völgyi bemutatóház Szatymazon, az E75-ös út mellett található. A kiállítás és a tanösvény is csak vezetővel látogatható, így biztosítva az állatvilág és a környezet védelmét. A szikes tavat a 20. század első felében halastóvá alakították, így nem meglepő, hogy számos madárfaj tekinti otthonának a Fehér-tó környékét. A Beretzk kilátóból remek rálátás nyílik a Korom-sziget sirálytelepére, ahol dankasirályokat figyelhetünk meg. A mintegy 2 kilométeres útvonalon találkozhatunk még cserregő nádiposzátával, barkós cinegével, nádi sármánnyal, fülemüle sitkével és még rengeteg más élőlénnyel is.

A táj télen és nyáron is csodálatos látványt nyújt, a természet csendje pedig igazi kikapcsolódást nyújt minden látogatónak.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail