Filmajánlónk utazásról II.

A mostani időszak bezártsága ugyan megakadályozza, hogy vegyük a bőröndünket és útnak induljunk, azonban ez nem jelenti azt, hogy a négy fal között kell maradnunk. A gyönyörűen fényképezett, andalító zenékkel elkápráztató filmekkel képzeletben átkelhetünk bármelyik ország határán és átélhetjük az utazás izgalmait. Szánjunk időt a bezártság során ezekre a kiváló filmekre, így amíg várunk arra, hogy folytathassuk a felfedezést, sem kell lemondanunk a világ szépségeiről.

Viktória: Tősgyökeres szegediként mindig is szerettem a szülővárosomat. Egyetemi éveimet is itt töltöttem, majd közel két éve, a diplomám megszerzése után rögtön csatlakoztam a szegedi Tourinform iroda csapatához. Örömmel tölt el, hogy segíthetek az ide érkező – akár belföldi, akár külföldi – turistáknak, jó látni, hogy mennyire érdeklődőek a város iránt. 

Bármennyire is szeretem Szegedet, néha vágyom arra, hogy más országok kultúráját, tájait, ételeit is megismerjem, vagy megmártózzak a tengerben, ha éppen olyan helyre megyek.

Viktória ajánlása: Mamma Mia! (2008)

Életem első külföldi nyaralása Görögországban volt, ahova azután többször is visszatértünk a családdal. Volt szerencsénk a Mamma Mia! néhány forgatási helyszínét is megnézni, így ez a film már csak ezért is nagyon közel áll a szívemhez.

Azon túl, hogy az Abba ikonikus, szinte mindenki által ismert zenéi csendülnek fel a filmben, maga a történet is szórakoztató. A húszéves Sophie édesanyjával, Donnával él egy kis görög szigeten, ahol Donna egy szállót vezet. Sophie és vőlegénye, Sky hamarosan összeházasodnak, a lány pedig szeretné, ha az édesapja kísérné az oltárhoz, azt azonban nem tudja, hogy ki is ő. Anyja régi naplóját elolvasva, arra a következtetésre jut, hogy három férfi – Sam, Harry és Bill – közül kerülhet ki az édesapja, így meghívja mindhármat az esküvőre. Ezt persze Donna nem tudja, így kínos, de vicces helyzetek alakulnak ki a találkozásból a napsütötte, idillikus tengerparti paradicsomban.

A film a klasszikus slágereket ötvözi a hamisítatlan görög hangulattal, megtekintése után garantáltan el akarunk majd látogatni a végtelen tengerpartra, megtekinteni a tradicionális fehér házikókat, és belekóstolni Görögország meseszép szigetvilágába.

 

Képek forrása:
https://kalandozomagyarok.cafeblog.hu/2014/05/05/a-mamma-mia-napfenyben-furdo-szigetei/

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail