Filmajánlónk utazásról

A mostani időszak bezártsága ugyan megakadályozza, hogy vegyük a bőröndünket és útnak induljunk, azonban ez nem jelenti azt, hogy a négy fal között kell maradnunk. A gyönyörűen fényképezett, andalító zenékkel elkápráztató filmekkel képzeletben átkelhetünk bármelyik ország határán és átélhetjük az utazás izgalmait. Szánjunk időt a bezártság során ezekre a kiváló filmekre, így amíg várunk arra, hogy folytathassuk a felfedezést, sem kell lemondanunk a világ szépségeiről.

Dorina: Szeged már nagyon régóta a szívem csücske, ezért is csatlakoztam közel 3 éve örömmel a Szegedi Tourinform csapatához. Kedvenc városomat azonban időről-időre elhagyom kicsit, hogy gyönyörű tájakkal és érdekes kultúrákkal ismerkedjek meg, aztán pedig élményekkel telve térjek haza, mert tényleg, igaz: „Mindenütt jó, de legjobb otthon”

Azonban ha mégsem otthon vagyunk, Olaszország nem fog csalódást okozni nekünk! A következő rövid ajánló egy olyan filmről szól, ami mindig utazásra, felfedezésre sarkall. 

Dorina ajánlása: Napsütötte Toszkána (2003)

Ez a romantikus film nagyon érzékletesen festi le azt a hangulatot, amire az ember számít egy autentikus olaszországi nyaralás során. A meleg időjárás, kedves emberek és életre szóló kalandok mind jellemzik a történetet. Miközben nézzük a filmet, gondolatban mi is a szereplővel utazunk egészen a „Napsütötte Toszkánáig”. 

Azoknak, akik már utaztak turistákkal zsúfolt buszon, biztosan lesznek ismerős jelenetek, amik nosztalgikus mosolygásra késztetik őket, bárhova is vitte őket a busz. A főszereplő, válása után önmagát kereső sikeres írónő a fizikai utazással lelkileg is máshova jut, így fedezi fel Toszkánát, valamint talál rá önmagára ismét. Barátság, szerelem, család. A film során közösen átélhetjük a főszereplővel az érzelmeket, kalandokat, örömöket.

Ez a kedves történt igazi mediterrán hangulatot varázsol otthonunkba és a film végeztével szívünk szerint már csomagolnánk is, hogy mi is belekóstolhassunk a finom borokba, fagylaltokba és szerelmekbe, melyekkel Toszkána vár minket! 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail